dilluns, 23 d’abril del 2007

Sant Jordi

Cada any, en algun moment de la diada de Sant Jordi, acabem parlant de si hauria de ser festa o no a Catalunya. La veritat és que es fa estrany que un dia tan assenyalat no sigui festiu. Totes les poblacions catalanes celebren el dia de la rosa i del llibre. L'any passat, sent diumenge, la festa no va quedar pas deslluïda. Però, és clar, imagino que hi ha qui pensa que per sobre de la festa en sí hi ha la possibilitat de fer negoci, i que si és festiu no es podrà vendre tant com en dia laborable. El resultat és una diada en què si la pots gaudir amb la parella és al final del dia, o en una estona perduda, perquè no has d'oblidar que has d'anar a treballar. Com som els catalans, que en un dels dies més importants de l'any, en un dels més celebrats, no fem festa grossa!

2 comentaris:

Carme ha dit...

Segurament que vaig a dir una bestiesa, però, seria molt complicat fer festiu per tothom excepte per qui vulgui vendre llibres i roses?

Unknown ha dit...

Carme, justament això va passar l'any 2006. Era diumenge i, tothom excepte les botigues de llibres i flors -bé, l'FNAC venia música i pel·lícules també-, va tancar. Crec que és la mostra que és possible.