divendres, 1 de maig del 2009

El tren de les 19:30h, com sempre

Estació de l'AldeaPassen els anys i les coses no canvien. En divendres però, sobretot en inicis de caps de setmana llargs, el tren que surt de Barcelona sobre les 19:30h i arriba a l'Aldea a les 21:42h, fa tard. Recordo que inicialment l'horari d'arribada a l'Aldea era a les 21:35h però, potser pel retard assumit ja van canviar l'hora d'arribada. Això, evidentment, és una deducció de conversa típica a peu d'andana.

Avui venia Maria Jesús des de Girona. Ha sortit a les 17h de casa. El tren de Barcelona ja ha sortit més tard del compte. I ha acabat arribant a l'Aldea a les 22:45h més o menys, és a dir, una hora més tard. Com deia, els anys van passant però, hi ha coses que no canvien en el nostre transport públic. I volen que la gent utilitzi menys el vehicle privat...

Però, si no en tenim prou amb els retards que arrosseguen els trens regionals de Renfe, si tampoc no en tenim prou de ser un territori de segona, on no s'atura l'Euromed i sense projecte d'AVE, Adif no es queda curta. L'estació de l'Aldea continua amb el seu horari de tancament previ a que hagin passat tots els trens -creia que havien fet marxa enrere-. Un treballador de l'estació s'excusava avui que tancava perquè Adif, la propietària del recinte, així ho establia. Un gran servei, sense dubte.

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

Ramon ha dit...

Jejeje... benvinguts al club... o ben trobats :-D.

Després d'estampar el cotxe, avui he tornat, quatre anys després, a anar al poble amb Renfe.

No entraré a comentar la comoditat del seients d'un rodalies per un trajecte de 3 hores.

Ni al fet que ens ha tocat transbordar mig trajecte amb els clàssics autobusos... clàssics pel fet que són els mateixos que portaven als nostres besavis (La capa de nicotina de quan es permetia fumar al bus encara hi és).

L'únic positiu és veure que pot ser que arreglin el trajecte Manresa-Calaf, cèlebre per les velocitats d'espant que el tren agafava. Els caragols s'espantaven.

Per la meva banda, només em queda una cosa a dir:

Algú es ven una bicicleta?