Per fer-lo cal:
- 1 got d'oli d'oliva (1/4 de litre aproximadament)
- 1 got d'infusió de matafaluga
- 2 ous
- Farina (la que calgui, aproximadament 1/2 Kg)
- Llevat fresc
- Sucre (250 g, segons com de dolç ho vulgueu)
- Aigua
- Canyella en pols
- Maçanes, si pot ser de l'agre dolç (entre 1/2 Kg i 1 Kg)
Esperar que la infusió estigui tèbia. Un cop així, es dissol el llevat fresc (1 pastilla). Es posen el got d'oli, el got d'infusió amb el llevat dissolt i els 2 ous en el recipient on es barrejaran els ingredients. Es van barrejant i afegint farina [tamisada] poc a poc, de forma que es vagi formant la massa. Es va barrejant i afegint farina fins que la massa té prou consistència i ja no s'enganxa als dits.
Es deixa reposar la massa durant com a mínim 10 minuts. Mentrestant es pot aprofitar per tallar les massanes en meitats o en quarts, depenent de si són molt grans o no.
Al recipient on va la massa podeu fregar una mica d'oli a la base prèviament. Un cop reposada la massa es posa en el recipient que ha d'anar al forn, ben distribuïda. Es prepara amb una cullerada (sopera) de sucre i una mica d'aigua, una mica de xarop per estendre per sobre de la massa. Després s'espolsa una mica de canyella, al vostre gust.
A continuació es van posant els talls de maçana sobre la massa, de forma que la pell quedi a la part superior. Intenteu que quedin inserides prou dins de la massa, no solts. Després es tira un raig d'oli per sobre de la massa i de les maçanes, i es tira sucre, al vostre gust, i canyella un altre cop.
I d'aquí al forn, uns 20 minuts, o més, depenent de com cuit vegeu el cóc en acabar aquest temps.
+ GNU FDL
4 comentaris:
La combinació de l'àcid de la maçana i el dolç del sucre... sublim, plaer en estat pur...
Manel, no sé qui ets però gràcies!! buscava la recepta de ma iaia i no la podia trobar de cap manera...i tu l'has clavat!!
Ahir vaig vore massanes de l'agredolç i no he parat fins trobar-la.
Hi ha una pàgina que es diu gastroteca.cat. Allí es poden penjar receptes típiques de catalunya. Penja-la allà, t'ho agraïrà molta gent!!
Rosa.
Amposta.
La recepta bàsicament és una adaptació de les referències que he posat i de la recepta que teníem. Maria Jesús i jo hem fet unes quantes proves i sembla que han funcionat.
Ens alegrem que t'agradi.
Mira, jo també lo vaig fer este estiu i va quedar boníssim. Feia molt i molts anys que no menjava!
http://lesreceptesdebajoqueta.blogspot.com/2009/09/coc-de-massana-de-lagredolc.html
Publica un comentari a l'entrada