dimecres, 23 de juny del 2010

Disciplina de vot

Ahir es va votar al Congrés dels Diputats la proposta de reforma laboral del govern. Va sortir endavant gràcies als vots del PSOE i les abstencions de CiU i PP. Entre les abstencions cal comptar també la d'un diputat del PSOE, Antonio Gutiérrez (ex secretari general de CCOO), qui va trencar la disciplina de vot. És per això que el PSOE el sancionarà.



La disciplina de vot és una forma d'obligar al pensament únic dins d'un partit i els càrrecs electes esdevenen  representants del partit en comptes de ser allò que realment són, representants de la ciutadania. El sentit del seu vot haurien de decidir-lo en base als arguments a favor i en contra i no en base a allò que imposa el partit. Sancionar algú que ha votat allò que creu que és més convenient per als representats i no allò que creu el seu partit és anar contra la base de la democràcia.

Si els partits volen controlar què ha de votar cadascú allò que haurien de fer és canviar les regles del joc, sobretot els dos grans partits que hi fan referència sempre que els convé.

Creative Commons License + GNU FDL