divendres, 4 de juny del 2010

El PP i la burka

Escoltava avui un tall de veu en què Alicia Sánchez Camacho deia que entrarien al Parlament una proposta per legislar sobre la burka i el nikhab. L'Ajuntament de Lleida ha estat el precursor d'aquesta onada populista per legislar costums, que poden o no agradar-nos i que, tot i que puguem posar-hi objeccions, no es pot legislar centrant-se en conceptes específics de la vestimenta. No, perquè no deixa de ser una forma més de posar la immigració en el punt de mira de la societat, la víctima fàcil per fer-hi recaure els problemes d'una societat en crisi. Que em diguin que en cap lloc públic es pot entrar amb la cara tapada ho entendria, que es legisli sobre un determinat tipus de vestimenta no ho entenc.

El PP es podria rebatejar com Partit Populista perquè s'agafa a un ferro ruent cada cop que pot. Ara amb el tema del burka, fa poc amb el control dels immigrants sense papers que es volen empadronar, etc. Tenim polítics pèssims però, saben que la demagògia pot donar bons resultats electorals. El Lerrouxisme no s'ha perdut, vaja.

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

emili nieto ha dit...

Tens tota la raó. Estan desviant motius bàsics sobre aquesta qüestió.

Si en lloc de parlar d'immigració o religio, parlessin directament de motius de seguretat (tothom ha d'anar amb la cara visible per evitar la impunitat en la comissio de delictes) tot quedaria més clar.

Perquè tampoc el que no potser, és que es permetés anar amb burka o amb nicab pel carrer, però et demanessin a cada cantonada la documentació si portessis un passamontanyes que et tapés la cara i que evidentment, la policía l'invitarà amb més o menys compulsió a retirar-lo i exhibir la seva cara.

Més enllà dels temes d'igualtat de gènere que hi ha al darrera de l'ús d'aquesta vestimenta, s'hauria d'abordar com un tema de seguretat estricte. Ni burka, ni nicab, ni passamontanyes. De que servirien doncs totes les càmeres de seguretat si tots anessin tots tapats pel carrer?

El que passa és que alguns membres d'alguns partits polítics (PSC,PP i CIU) són tan torpes, tan demagogs, i tan electoralistes que aquesta qüestió l'estan portant al camp de l'opinió pública-electoral. Quin cansament d'aquesta irresponsable forma de fer política i no dir-li a les coses pel seu nom.