dimarts, 8 de juny del 2010

Vaga de treballadors públics

Avui hi ha una vaga dels treballadors de la funció pública. Tant de bo sigui massiva, ja sigui per assistència o, com deia ahir, per vaga de zel. Evidentment, sense afectar serveis imprescindibles com l'atenció a les persones malaltes. És de sentit comú.

Ahir se sabia que a Alemanya es volen reduir 10.000 places de funcionaris, cosa que alguns ja pensen a demanar per a Espanya. Serà que aquí l'estructura de l'administració pública és idèntica? Serà que aquí els sous són els mateixos? Serà que aquí la retallada no es farà efectiva igualment, negant substitucions de personal, finiquitant interinantges, no convocant oposicions? Ja ho veurem.

I esperem, que aquells que pensin que amb les retallades als funcionaris ja estan bé, no els estranyi que després, un cop satisfet el desig de castigar els estereotipats funcionaris, les mesures aniran contra els assalariats. I aleshores ens esglaiarem.

Creative Commons License + GNU FDL

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El que tampoc sap molta gent és que per cada dia de vaga que un funcionari fa li desconten el dia de sou i la seguretat social. Segons comenten un 120€ aprox.

Anònim ha dit...

Home, aixo deu ser a un funcionari que cobra ( o costa 120 € ) lògicament.
Lo de la Seguretat Social, més que descomptar, suposo que el que passa és que aquell dia no cotitza .
Per altra banda, com diu aquell, s'ha de ser ignorant per a pensar que a un assalariat que faci vaga li sortira gratis.

emili nieto ha dit...

Hem entrar en un estat d'excepció, amb suspensió de drets i garanties. On es l'Estat social de dret que promulga la Constitució Espanyola?