dimecres, 7 de juliol del 2010

Comissió del cas Millet

Escoltant avui la ràdio sobre l'esdevenir ahir de la comissió d'investigació sobre el cas Millet no puc més que refermar-me en la inutilitat d'aquesta i d'altres del mateix tipus. Una persona, Millet, que està imputada, ha de presentar-se davant d'una comissió parlamentària per respondre temes que és la justícia qui els ha d'analitzar i decidir sobre els fets imputats? Fèlix Millet es va negar a respondre preguntes i tot i això se li van formular amb clara intenció d'involucrar CiU. Ho sento però, en cap dels casos una comissió d'investigació no em sembla adient perquè els assumptes delictius els ha de resoldre la justícia i en l'aspecte polític la comissió, depenent qui intervé i qui pregunta, incideix en uns aspectes o altres, afavorint un color polític o altre. Només cal seguir com han anat les diferents comissions a Espanya i a Catalunya els darrers anys per veure-ho.

Creative Commons License + GNU FDL

2 comentaris:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Bàsicament d'acord. Només una pregunta: la Justícia arribarà a destapar tot l'entramat?
Les comissions d'investigació poden no servir de res, però de vegades, la Justícia tampoc aclareix gran cosa.
Només un exemple: El TSJV i el cas dels vestits de Camps.

Unknown ha dit...

A veure, el poder judicial pot ser imperfecte, com tota obra humana però, és el poder judicial. I les comissions d'investigació exerceixen de pseudo-poder judicial per treure conclusions polítiques, no ens enganyem. I mentre no arriben les conclusions es van traient titulars esbiaixats per beneficiar o perjudicar un o altre color polític.

Prefereixo que la justícia aclareixi poc que no que un grup de persones amb interessos polítics intenti fer el paper de jutge.

Per cert, quan ens costen les comissions aquestes?