diumenge, 11 de juliol del 2010

Per un "Compromís per Catalunya"

Els partits que formen el govern de la Generalitat van subscriure en el seu moment el Compromís per l'Ebre, mitjançant el qual es comprometien a mantenir-se contraris a les polítiques transvasistes. Malgrat que el seu compliment es pot posar en dubte, la idea d'aconseguir un document equivalent per al conjunt de partits que ahir donaven suport a la manifestació de Barcelona no em sembla descabellada. Si no és possible -de fet, estic segur que no passaria- una aliança de partits emulant el republicanisme espanyol que va guanyar les municipals del 1931, un document com aquest, complementari al programa electoral de cada partit, permetria projectar quina és la voluntat de la societat catalana sorgida de les urnes a les quals acudirem aquest 2010.

D'una manera semblant he escoltat a la ràdio i m'ha alegrat escoltar-ho, el vicepresident, Josep Lluís Carod-Rovira. Cal reflectir amb fets l'èxit de la manifestació d'ahir i els partits tenen eines a les seves mans per fer-ho. Això sí, si no és que pesa més pensar en el benefici propi a les eleccions, abans de pensar en el país del qual tan patriotes diuen ser.

Creative Commons License + GNU FDL

3 comentaris:

JOSEP A. PEDRET RAMOS ha dit...

I no creus que serà així Manel???, no creus que prevaldrà l'interes de partit,abans que cap altre raonament?, pq cada partit farà la seva lectura interessada del que ahir va passar.
Pq, crec jo, que ahir només va passar una cosa, que el poble digué: ENS veneu democràcia, anem a votar, VOLEM que ens respectin el que ENS DONAREU A VOTAR.
És una sola cosa, una sola decisió, un sol lema, i els partits en trauran diverses lectures, però cap única. I el poble seguirà votant malgrat els polítics...

Unknown ha dit...

Estic descrivint què podria ser una opció però, sempre amb l'escepticisme sobre el bon fer dels partits, i més en temps d'eleccions.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb el què exposes. A la gent d'Òmnium ja els hi he dit que s'hi posin pq ha de ser de fora dels partits que es readcti un document de compromís. Tot lo altre ara per ara és impossible. Espero q poc a poc aquesta opció vagi prenent volada.