dissabte, 17 de juliol del 2010

Reportatge esbiaixat, vergonyós, a Tele 5

El programa La Noria, de Tele 5, ha emès un reportatge sobre el sentiment relacionat amb la independència, el sentiment a Catalunya en relació a Espanya, visualitzat a la manifestació del 10 de juliol, comparat amb la celebració de la victòria de la selecció espanyola a Barcelona. M'ha sembla una gran manipulació. Una de les imatges remarcada de la manifestació ha estat la crema d'una bandera espanyola per part d'uns encaputxats, quan això va ser un fet aïllat, d'uns pocs comparats amb la gran quantitat de gent que va sortir a manifestar-se. També s'han cercat les declaracions de persones ben triades. Discurs eufòric, antiespanyol a la manifestació, independentistes a favor de la selecció holandesa. L'altra imatge cercada, la de moltíssimes banderes espanyoles -no han fet cap comentari sobres les banderes franquistes que s'han vist-, ha estat la contraposada a la de les banderes catalanes del dia anterior.

Ho sento, Tele 5, per molt que vestiu el programa d'un programa seriós i objectiu, amb aquest reportatge no feu més que confirmar que sou un programa sensacionalista dins d'una cadena sensacionalista, i que cerqueu la polèmica però, no l'objectivitat.

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

ximo ha dit...

Pos a mi el reportatge m'ha semblat prou equànime i equilibrat. Que no agradi veure el que hi ha és una altra cosa.
S'ha vist com la policia obligava a baixar a un noi amb una bandera espanyola d'una estàtua i també s'ha vist com policies de paisà s'enfrontaven fins on van poder a uns radicals independentistes. No s'ha dit res d'un parell de banderes amb l'àguila com tampoc s'ha dit res d'altres símbols. No m'ha semblat cap manipulació, en absolut. És més si el reportatge hagués estat aixi, el debat ho ha esmenat. Descomptant Alfonso Rojo ( imbecil per naturalesa ) i la "mariachi" Isabel Duran; Pilar Rahola, Enric Sopena, Carmelo Encinas i inclús Montserrat Nebreda ( a l'altre costat de la taula ) han estat d'allò més equànimes sinó favorables als drets i raons de Catalunya i perfectament assumibles per la majoria de catalans. Vull creure.
Per cert, si, han ensenyat com cremaven una bandera espanyola però jo també he vist com en cremaven una de catalana. En aquest cas no és un fet aïllat? Mira si era aïllat que era en un carrer amb una dotzena de paios.