dimarts, 15 de juliol del 2008

Què fa el conseller Castells al PSC?


Si ja en el seu temps em preguntava què feia Pasqual Maragall al PSC, també em pregunto, des de ja fa uns mesos, què hi fa el conseller Castells. Sembla que el punt de vista que expressa divergeix del que regna actualment dins dels socialistes catalans. Per molt que es digui, primer és el PSOE que Catalunya, igual que primer és el PSC que l'Ebre. Així és com ho veig jo, i no fa gaire temps que així ho hem pogut veure, amb l'episodi de sequera.

El conseller Castells no és el primer cop que demana -o insinua la necessitat de tenir- un grup parlamentari propi a Madrid. El PSC separat del PSOE. Ahir va dir que per al PSC primer havia de ser Catalunya i després el PSOE. Va contra corrent. El PSC ja fa anys que mostra una consciència PSOE: "si guanya Zapatero, guanya Catalunya". No sé si teniu la mateixa impressió que jo però, si miréssim el partit com un equip que treballa per aconseguir un objectiu veuria un partit que treballa per aconseguir el govern municipal, per després aconseguir el govern català i, finalment per aconseguir el govern espanyol. I amb aquesta consciència d'equip PSOE no es pot pensar que hi hagin un canvi i el PSC tingui grup parlamentari propi les properes eleccions.

Hi ha el dubte sobre si això tindria conseqüències sobre els càrrecs catalans a Madrid o dependents de Madrid, i sobre si es crearia un PSOE català que dividiria l'electorat socialista a casa nostra.

Creative Commons License

1 comentari:

ximo ha dit...

sobre si es crearia un PSOE catala que dividiria l'electorat socialista, no n'hi ha cap de dupte. El dupte esta en saber qui seria majoritari. Que aquesta amenaça "atemoritza" al PSC, evident; pero al final, com en tot, del que es tracta es de posar-ho en una balança, o el que be a ser el mateix: fer balanç, analitzar pros i contres etc. Ara be, quant el PSC tenia grup propi al congres, al principi de la democracia, Catalunya hi va sortir guanyant mes que ara?, mes enlla de que quant el debats etc hi hagues unes altres veus (no reconegudes -especialment des d'aqui- com a catalanes, per cert. La "minoria catalana" eren uns altres).
A l'altre costat, el sentiment i aspiracions nacionalistes de CDC i de UDC, veritat que no tenen el mateix grau?. Perque no es separen, no sera pel mateix motiu que el PSC-PSOE?. Disli tactica, estrategia etc. I si m'apures: que feia Pique al PP, i Sanchez LLibre a CiU? i Felip Puig? i Duran?. Escapsa i dona arreu!!!!.
Alguns podeu parlar del tema en primera persona, i res a dir, fins i tot pot ser d'admirar, pero si s'hagues de fer un partit a mida de cadascu, passaria pitjor que en les alineacions del futbol.
Malgrat tot, efectivament, el Sr. Castells podria estar a l'ala esquerrana d'Esquerra, o a la socialdemocrata de CIU...pero a triat la catalanista del PSC, la mateixa que van triar Joan Raventos, Molas, Obiols, Maragall, Nadal, Tura etc. I perque no: Montilla, Corbacho, Iceta, De Madre, o Chacon.