dimarts, 4 d’agost del 2009

Comentari: Tortosa ofereix informació turística a través del mòbil

Una de les notícies locals que destaca la premsa del dia és la novetat en la informació turística de Tortosa. La ciutat ofereix informació dels seus monuments a través del mòbil. Segons es pot llegir a la premsa, els monuments tenen un panell informatiu amb el nom i la data, i un número, el qual es correspon amb el número del monument al portal tortosaturisme.cat.

M'ha sorprés que la solució innovadora, i que explica la notícia que coincideix amb l'adoptada a Reus, sigui referenciar la informació d'Internet i obligar així les persones a connectar-se a la xarxa, cosa que és pagant si no es té una tarifa plana de dades mòbil.

Quan he llegit el titular pensava que s'hauria optat per alguns punts amb bluetooth per oferir la descàrrega d'informació dels monuments. En alguns llocs es fa. Una opció més costosa hauria estat la de crear una xarxa sense fils per proporcionar informació turística, sense cost per als usuaris i només amb la finalitat informativa. Cal suposar que els pros i contres s'han avaluat sobradament com per posar-ho en dubte. Ara bé, a mi la solució adoptada no m'acaba de fer el pes.

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

Gustau Moreno ha dit...

A mi tampoc. No costava res fer uns panells amb una mica més d'informació turística.