dilluns, 31 d’agost del 2009

Grups brossa a Facebook

Crec que fa un temps en vaig escriure però, no he trobat l'apunt. La qüestió és que de tant en tant reps invitacions a unir-te a grups que et prometen coses que, si no analitzes prèviament potser te les creus i t'hi uneixes de seguida. Aquestes promeses poden passar per dir-te que si t'uneixes al grup podràs saber qui consulta el teu perfil, o, com en el darrer cas que he conegut, podràs aconseguir un compte premium de Facebook.

Són grups brossa -spam-, els quals, com passa amb les cadenes -hoax- i el correu brossa, s'aprofiten de les persones per aconseguir, de forma fàcil i gratuïta una font de dades on enviar publicitat o simplement correu brossa.

El consell, igual que amb els missatges amb alertes urgents i falses que es van repetint cada cert temps -classificats com hoax- és no fer cas o bé primer esbrinar la veracitat d'allò que se'ns proposa. Després no haureu de penedir-vos de rebre correu que no voleu, per no dir que no haureu de penedir-vos de no rebre correus infectats per aquesta via.

Creative Commons License + GNU FDL

Curs pilot de la UOC a Facebook

La UOC encetarà aquest curs una prova pilot creant un grup al servei de xarxa social Facebook que funcionarà com un curs virtual i que durarà dos mesos. El curs estarà obert a tota la comunitat de Facebook i tindrà materials UOC amb llicència CC BY. Si té èxit s'estudiarà oferir altres cursos a través de xarxes socials.

Una experiència interessant que cal viure i analitzar.

Via UOC.

Creative Commons License + GNU FDL

Ja no podeu besar el Cul de la Lleona

Girona: El Cul de la LleonaL'Ajuntament de Girona ha decidit treure les escales del monument del Cul de la Lleona -a la imatge- per tal que la gent no hi pugi, el besi i es propagui la grip A. Besar el cul de la lleona és símbol de bon gironí i garantia de tornar a la ciutat, segons la llegenda, llegenda que s'aplica també als forasters per garantir que algun dia hi tornaran -com a la Fontana di Trevi, a Roma-. Jo, ho sento però, tot i el temps que he estat a Girona, el cul l'he tocat però, besar-lo no, gràcies.

Seria comprensible una mesura així, igual que altres preses en recintes religiosos, si no fos que fins ara no s'havia preocupat ningú per altres malalties infeccioses que es poguessin contagiar per la mateixa via.

És per això que la mesura sembla fora de lloc i no sembla més que una mesura per mostrar que l'Ajuntament actua i es preocupa. Si serveix, benvinguda però, pensem aleshores si aquesta retirada no hauria de ser permanent.

Creative Commons License + GNU FDL

diumenge, 30 d’agost del 2009

Stallman, Wikipedia i Relebion.org

En la trobada anual d'autors de la Wikipedia que se celebra a Argentina, Richard M. Stallman va criticar la Wikipedia en castellà per haver inclòs el portal rebelion.org a la llista negra de llocs brossa, amb la qual cosa cap article no pot enllaçar amb continguts d'aquest. El problema ve de l'any 2008 i el motiu per als administradors de la Wikipedia castellana és que rebelion.org no és una font neutral ni verificable. Jo mateix em vaig quedar estranyat perquè allí es poden trobar articles sencers -sovint traduccions- i, com es pot llegir en algunes respostes a la postura dels administradors, hi ha altres fonts admeses que tampoc són neutrals, com alguns diaris i cadenes de televisió.

Stallman ha posat el dit a la nafra en ple congrés de Wikipedies i els de la castellana no s'ho han pogut empassar però, és que Stallman demostra sovint que intenta ser coherent amb allò que defensa des de que va fundar el projecte GNU, a principis dels 80.

No és estrany, d'altra banda, que passin aquestes coses. Al cap i a la fi, quan un relativament petit grup de persones decideix sobre què passa el filtre o què no el passa, poden deixar-se dur per elements subjectius i prendre decisions discutibles i incoherents.

Creative Commons License + GNU FDL

dissabte, 29 d’agost del 2009

Polèmica a Tortosa amb la Llotja

Un episodi més de la polèmica -crec que inútil- sobre si calia fer un concert o no a la Llotja del Parc de Tortosa per acomiadar-la abans que quedés tancada després de les reformes que s'hi fan. El PSC demanarà explicacions al ple, i avui es fa una concentració silenciosa. Sembla que tot surt del fotolog Estimo Tortosa, amb una petició del 21 d'agost, la qual ha acabat per generar una campanya a Facebook, amb un grup que té més de 200 adhesions.

Podem discutir sobre com de dialogant és el govern tortosí però, penso que, d'una banda no es pot plantejar una cosa des del dia 21 d'agost, si no que ha de ser amb més temps, per planificar actes; i de l'altra, penso que extrapolar 200 adhesions a l'opinió de la població i el jovent de Tortosa és arriscat. Si a més sumem l'interès dels partits de l'oposició posicionant-se a favor de la petició quan, si estiguessin governant de ben segur actuarien d'una altra manera, tot plegat sembla una polèmica innecessària, potser fruit de la poca activitat de l'estiu.

Creative Commons License + GNU FDL

Acampada al Trabucador

La Veu de l'Ebre d'aquesta setmana es fa ressò de l'acampada en un lloc no autoritzat, a la barra del Trabucador. Caravanes i tendes de campanya per passar nits i dies. És increïble veure la imatge amb una fila d'acampats sense final visible. No hi ha ningú que faci complir la normativa, i més en un lloc com aquest? Qui ho ha de fer, l'Ajuntament de la Ràpita, Medi Ambient,...? Vergonyós.

Creative Commons License + GNU FDL

divendres, 28 d’agost del 2009

Mac OS Snow Leopard

Avui s'ha publicat l'actualització del sistema operatiu Mac OS X 10.5 Leopard, anomenada Mac OS X Snow Leopard. Aquesta setmana se n'ha parlat a la xarxa i avui era el dia marcat per posar-se a la venda. Val a dir que és una versió menor del sistema operatiu d'Apple, quant a funcionalitats i que potser destaca més per la millora del rendiment -quan el provi ho veuré- i canvis en el comportament d'algunes aplicacions. I un factor destacable, el preu. Una actualització de 29 euros -des de Leopard- per a llicència individual, i de 49 euros si és paquet familiar.

Segons llegíem a Genbeta, sembla que, per error o per atreure mercat, podeu descobrir que teniu a les mans un Snow Leopard i que no necessiteu Leopard per fer l'actualització, si no que s'instal·la des de zero. Si és així no seria estrany que venguessin moltes còpies. Val a dir que Mac OS X no valida la còpia, amb la qual cosa comprant una llicència individual es pot instal·lar en varis ordinadors -infringint la llicència, és clar-. Jo he comprat la llicència familiar.

No és que m'agradi pagar pel programari però, crec que si tens programari privatiu has de ser coherent i pagar les llicències, en la mesura que et sigui possible. En cas contrari, millor cercar alternatives -GNU/Linux, Gimp,...- que no pas optar per la via fàcil de la còpia. Els temps han canviat i d'alternatives sòlides n'hi ha. Mac OS X és un producte que a més em sembla molt interessant i molt ben fet de cara a l'usuari final.

Creative Commons License + GNU FDL

dimecres, 26 d’agost del 2009

Cal reaccionar davant la hipotètica retallada de l'Estatut?

La retallada del Tribunal Constitucional (TC) a l'Estatut de Catalunya es ve anunciant ja des de fa molt temps. I el TC continua sense pronunciar-se. Alguns diuen que és normal que es prenguin tant de temps per decidir sobre la constitucional d'aquesta llei orgànica de l'Estat, altres pensen, pensem, que és un despropòsit l'espera, la qual no fa més que fomentar especulacions i reforçar l'opinió sobre la politització del poder judicial.

A Madrid no els agradaria que el govern català, amb el president Montilla al capdavant, reaccionés davant d'una sentència negativa. A Madrid, al PSOE, li agrada molt prometre coses -"apoyaré..."- i després desdir-se'n tot despistant el personal. El govern català és sobirà i cap membre del PSOE no ha de decidir què o què no ha de fer. Tot i que estic pràcticament convençut que el PSC no estirarà del carro de la reacció i confrontació. Pot provocar un trencament del govern català? Ja es veurà. Pot posar en perill un tercer tripartit? Ja es veurà, encara que diria que en perill ja fa temps que ho està.

La meva opinió és que, com és lògic, s'ha de respectar la decisió del tribunal però, no per això s'ha d'evitar reaccionar acudint en altres instàncies o plantejant una altra relació amb Espanya. Tot i això, és evident que la mentalitat a Madrid i els rèdits polítics, fan molt difícil anar gaire més enllà. Tornarem a tenir un cicle fatigós de demandes de més autogovern, ratllant l'autodeterminació, fins que vingui un altre Mas i pacti una rebaixa a Madrid, per després veure-la més rebaixada pel TC? O hi haurà un plantejament diferent i es mirarà d'adaptar-se a la realitat espanyola o plantejar d'alguna manera una consulta sobre el desig d'independència? Aquesta consulta podria fer-se en l'àmbit municipal? Els resultats serien extrapolables a la voluntat catalana? De fet això hauria de poder-se fer, perquè qui governa ara Espanya, ferms defensors de la IIa República, han de recordar que aquesta va arribar després d'unes eleccions municipals.

Creative Commons License + GNU FDL

dimarts, 25 d’agost del 2009

Núvol d'etiquetes a Blogger

Blogger afegeix, com es pot llegir a Blogger Buzz, la possibilitat de mostrar les etiquetes amb què es marquen els apunts del bloc, en forma de núvol. Fins ara això es podia fer modificant el full d'estils de la plantilla del bloc però, no era una forma de presentació que formés part ni dels widgets de Blogger ni de cap de les plantilles que es podien seleccionar dins de l'entorn -calia personalitzar la plantilla o cercar-ne una d'externa-.

No és cap novetat en un entorn que utilitza la classificació per etiquetes. El sistema de blocs per excel·lència i que és programari lliure, Wordpress, fa temps que facilita el núvol d'etiquetes. Però, per als usuaris segur que serà una novetat útil.

Creative Commons License + GNU FDL

Grip A i educació

Avui llegia que el ministeri de Sanitat no permetrà baixes a les dones embarassades, tot i ser població de risc en cas de contagi per la grip A (H1N1). Una mestra es queixava que treballant amb crios de 3 anys, era difícil aplicar les instruccions: dur mascareta i evitar petons dels crios. Difícil. Acabes pensant que aquells que prenen decisions sovint les prenen sabent que probablement no els afectaran, per molt que diguin que són conscients de les preocupacions de la gent. No es pot generar alarma, amplificada pels mitjans, i després, quan es tem que creixin els contagis, voler que la gent estigui tranquil·la.

Creative Commons License + GNU FDL

Videos del concert de la Plaça

Dimecres passat es va celebrar el concert de bandes ampostines, dins de les Festes Majors d'Amposta 2009. Al canal de blip.tv de La Lira podem veure i escoltar la intervenció de La Lira. Aquest video és el d'Extreme Make-over, de Johan de Meij, una obra que requereix un esforç important d'interpretació, compensat amb escreix amb els aplaudiments del públic.

Fa un any quan vaig felicitar Octavi pel concert de la Lira em va preguntar a veure quan m'animaria a tornar a tocar. Qui ho havia de dir que pocs mesos després tornaria a l'activitat musical i que aquest any deixaria de ser espectador per passar a ser partícep de la nit!



Creative Commons License + GNU FDL

Malifeta a Google o error jugant amb Blogger?

Aquest matí (25 d'agost) a Google Reader he vist que el canal de Blogger Buzz tenia una entrada amb un títol estrany "Hello! asdf....". Més tard he mirat el contingut i també era un contingut estrany, típic de quan escrius qualsevol cosa sense sentit, per veure si funciona. Pensava que seria una broma dels de Google i he anat al bloc directament però, l'entrada ja no hi era. Haurà estat un error d'algú que jugant amb l'entorn de Blogger ha publicat una entrada sense voler i ha trigat massa en esborrar-la i ja s'ha difòs pel canal de sindicació? O haurà estat alguna malifeta d'algú?

La imatge adjunta mostra aquesta curiosa entrada.

Creative Commons License + GNU FDL

dilluns, 24 d’agost del 2009

Imatges de Festes Majors 2009

Amposta: Focs artificals 2009He creat un àlbum a Flickr sobre les Festes Majors del 2009. Podeu trobar pocs actes. Aquest any hem pogut sortir poc però, alguna cosa hem anat a veure. He de dir que malgrat que he posat imatges dels Vestits de paper, no hi hem anat però, per gentilesa de Miguel Mogarra, he afegit les fotos al mateix àlbum -amb drets restringits, excepcionalment, ja que no són meves-. També he afegit alguna imatge feta amb el mòbil dels cercavila que hem fet La Lira. Tornar a tocar amb la banda m'ha fet reviure els cercavila de Festes, tot un goig i, sobretot una emoció que té el punt més alt el dia del Concert a la Plaça.

Voldria comentar l'opinió oficial sobre l'èxit de les festes. Sobre el programa m'han sembla unes festes amb més del mateix, amb excés de bous i amb un atractiu baix -per a mi- de les actuacions de nit. No vull dir que s'hagi de canviar el programa de dalt a baix però, hi ha una manca considerable d'atractiu. Em sembla precipitat dir que tot ha estat un èxit i que la gent està satisfeta. Però, ja ho té això la política d'autocomplaure's.

I ara, després de Festes, pendents de les contraccions...

Creative Commons License + GNU FDL

divendres, 21 d’agost del 2009

Primer les marques, ara l'origen geogràfic

Des de fa un temps molts fabricants de productes [alimentaris] insisteixen a dir que el seu producte és únic i que no el fabriquen per a altres marques [blanques], i aquesta campanya s'ha vist reforçada pel suport -no crec que desinteressat- de diverses cadenes de televisió-. Una forma de fer front a la pujada de les vendes de marques blanques que sembla que s'ha produït amb la crisi -val a dir que molts cops la marca blanca o la marca pròpia d'alguns centres comercials satisfà amb escreix les necessitats, amb un millor preu-.  Avui però, avui he vist un altre cas en aquest afany de recuperar terreny per part dels proveidors dels productes de diferents marques.

Com sabeu, molts cops quan demanem Coca Cola ens serveixen llaunes amb origen no espanyol, quan la planta d'embotellament de la beguda la tenim a Barcelona. Avui en un anunci de Coca Cola es demana que consumim la beguda embotellada a casa nostra, en clara al·lusió als casos de productes importats, probablement amb marges de beneficis majors per a qui les ven -si s'han adquirit per les vies adequades-.

Creative Commons License + GNU FDL

dijous, 20 d’agost del 2009

Clubs de compra a la xarxa

Privalia, BuyVip, Vipcompras, Private Outlet, etc., són clubs privats de compra a la xarxa, botigues en línia només per a usuaris registrats, les quals es caracteritzen per oferir productes de marca per un període relativament curt de temps -p.e. una setmana- i amb un nombre limitat d'unitats, amb uns preus molt rebaixats, que poden ser del 40%, 50% i, segons es pot llegir, fins el 70%, comparant amb el preu d'adquirir-los en una botiga. Els usuaris poden apadrinar altres usuaris i obtenir així beneficis, sovint en forma de bonus descompte. Tots aquests llocs de compra informen els seus usuaris de les campanyes de compra que s'inicien per correu electrònic.

Fins ara he provat Privalia i BuyVip i he de dir que estic satisfet amb el resultat. La compra es rep passades una o dues setmanes després que s'hagi acabat el període de venda del producte. Privalia és una empresa catalana amb 3 anys de vida que està creixent molt i que, sembla que es veu afavorida amb la crisi, pels preus tan baixos que ofereix.

Un lloc on hi ha un "directori" de clubs de compra com els comentats és Avenida Outlet. Val a dir que outlet potser s'utilitza malament, perquè no sempre es venen productes de temporades anteriors en aquestes botigues. Recentment vaig poder veure una campanya de compra d'ordinadors portàtils i ultraportàtils ben actuals. Però, és una paraula de moda que ara s'utilitza per a tot allò que impliqui preus molt baixos.

Creative Commons License + GNU FDL

dimecres, 19 d’agost del 2009

Concert de la plaça

Aquesta nit celebrem el concert de bandes ampostines, tradicional per Festes. Comencen els dies de cercavila de La Lira. A gaudir-ne!

Creative Commons License + GNU FDL

L'atenció a les embarassades a l'estiu

Avui teníem visita a la llevadora, al CAP d'Amposta, a les 19h. Hem tingut visita quasi a les 20:30h. Una hora i mitja més tard. Sembla que algú pensa que les visites de les embarassades a la llevadora poden durar entre 5 i 10 minuts, i no més de 15 minuts, com és habitual. Allí hi havia una colla de noies amb un estat avançat de gestació, esperant el retard de la visita, i amb la incomoditat que representa estar tant i tant de temps en una sala d'espera com aquella, amb un aire condicionat que no dóna prou per apaivagar la calor.

Aquest no és l'únic servei que disminueix en servei a l'estiu però, és el que hem patit i per això el comento. La gent paga la seguretat social tot l'any, no només entre setembre i juny però, veu que el servei disminueix perquè hi ha gent de vacances -cosa raonable-. I hi ha usuaris dels serveis de salut que requereixen la mateixa atenció, sigui gener o sigui agost.

Fa emprenyar veure-ho i espero que altres persones no hagin de patir aquesta situació en el proper període de vacances -perquè aquest ja està perdut, penso-.

Creative Commons License + GNU FDL

Polítics i Facebook

He d'agrair que Gustau m'hagi considerat algú amb opinió d'interès sobre Facebook, tot i que penso que malgrat pertànyer al món professional de la Informàtica, no deixo de ser un usuari més de la xarxa i dels serveis que s'hi creen.

La notícia, publicada a El Punt, dividida en tres articles, un dels quals fa una anàlisi de la presència a Facebook dels polítics i l'ús que en fan (les meves opinions són impressions, no dades objectives, que consti). Un altre destaca la presència a Facebook de la gent d'Esquerra. I un altre destaca els casos de Francesc Sancho i Núria Ventura.

De tot el que vaig parlar amb Gustau em vaig deixar una cosa. A banda que el concepte "amic" de Facebook no és ben bé el que entendríem en la vida real -jo parlaria de contactes, en general-, destacaria que a Facebook qualsevol polític pot tenir com "amigues" altres persones que no tenen relació amb la seva ideologia política. De fet, jo mateix tinc com contactes a Facebook polítics d'Esquerra, de CiU o del PSC, per exemple. I això permet interactuar amb ells -si vols-, no necessàriament per parlar de política i, en cas de fer-ho, la relació és molt més directa. Avantatge del Facebook? Fins cert punt.

Creative Commons License + GNU FDL

diumenge, 16 d’agost del 2009

L'aparcament a l'HTVC

Mal aparcament a l'HTVCLa imatge adjunta mostra una vorera del voltant de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta un dia laborable qualsevol. En aquesta vorera en concret es forma un embut, com veieu, que obliga els vianants a baixar a la calçada. Sobta que, molts dels vehicles mal aparcats hi són des de primera hora, moment en què sobra aparcament a la zona i no els caldria deixar el cotxe malament.

Si bé les places d'aparcament són insuficients, això no justifica que alguns pensin primer en ells i no en la gent que passa caminant per les voreres. Mentres uns donent mil voltes per aparcar correctament, altres deixen el cotxe allí on els dóna la gana.

Creative Commons License + GNU FDL

Els serveis de Rehabilitació i de Logopèdia de l'Hospital Comarcal en un altre edifici

Amposta: Servei de Logopèdia Hospital ComarcalAvui passejant he vist que a l'Av. Catalunya, on abans hi havia el concessionari Seat, i on hi ha ara un bloc de pisos, als baixos hi ha els [futurs] serveis de Rehabilitació i de Logopèdia -a la foto- de l'Hospital Comarcal d'Amposta. Bona notícia, se suposa, per a la millora dels serveis i, a la vegada una reflexió sobre la capacitat de creixement del nostre Hospital. Sent un centre relativament nou, el seu creixement es veu limitat per l'espai urbanitzat que l'envolta. Una millor planificació en el seu moment hauria d'haver tingut en compte el seu creixement futur per plantejar-se quina era la millor ubicació del centre.

Creative Commons License + GNU FDL

Més de gossos

Amposta: Pipicà Av. TarradellasLa setmana passada vaig penjar una imatge del pipicà que hi ha a la part superior de l'Av. Tarradellas. Ple de cagallons. Avui he passat per allí i m'ha semblat veure els matixos excrements i la mateixa brossa acumulada. Una mostra del convenciment sobre la normativa d'animals de companyia a Amposta.

Posats a comentar, m'ha semblat ridícul que a Maçanet de la Selva prohibeixin que els gossos pugin a l'ascensor. Sovint a l'ascensor puja gent fumant -segur que allí també passa- o amb bosses d'escombraries que gotegen. Els animals de companyia no haurien de discriminar-se. Sembla que un govern que adopta una norma així -si la pot adoptar quan fa referència a l'interior d'edificis-, hauria de fer-ho amb dades objectives a la mà, no basant-se en unes quantes queixes.

Creative Commons License + GNU FDL

L'antic col·legi de "les Monges"

Amposta: Antic col·legi de "les Monges"Al centre d'Amposta fins fa uns anys hi havia el col·legi i convent del Sagrat Cor, més conegut com "les Monges". Després de la construcció del nou col·legi a tocar de la plaça de la Castellania, el futur de l'antic edifici sembla que podria no ser cercar-li una alternativa sino tirar endavant algun projecte constructiu. Una llàstima potser pensareu. En aquest cas coincidirem a pensar que un edifici com aquest -l'ala antiga almenys- hauria de conservar-se i reconvertir-se. El seu interior és preciós i seria una llàstima deixar perdre aquest edifici en el patrimoni ampostí. Per al record, podeu veure una foto de mitjans s. XX del pati interior. Una de les alumnes és ma mare.

Creative Commons License + GNU FDL

dissabte, 15 d’agost del 2009

Les obres de l'Àngol o la manca de voluntat de Madrid

No serveixen excuses. Fa massa temps que la N-340 a l'alçada d'Alcanar, a l'Àngol, requereix una solució per evitar accidents. I un cop semblava que havia arribat la solució, aquesta pateix aturades que la mantenen a mig fer, de forma indefinida. És lògic que l'alcalde d'Alcanar reclami que s'acabin les obres ja. De fet, en general els polítics ebrencs, siguin del color que siguin, haurien de reclamar-ho. És vergonyós passar durant tant de temps per un tram tan perillós de carretera, on moltíssima gent no respecta els senyals d'obres, incrementant la perillositat del tram, i veure que tot continua igual.

Si no fos que quan convé els governants acceleren les solucions de forma espectacular, no caldria demanar res però, com quan la galeria mana es fan actes per satisfer la gent, és just demanar que s'acabin les obres ja.

Creative Commons License + GNU FDL

divendres, 14 d’agost del 2009

Send To a Google Reader

Google Reader ha incorporat una funcionalitat nova. Permet configurar diferents destinacions on compartir els continguts que es llegeixen amb altres serveis, com Twitter, Facebook, Blogger, FriendFeed,etc.

A banda de poder compartir, comentar, marcar amb una estrella o enviar per correu electrònic els enllaços als continguts, apareix un botó, Send to, que es desplega i permet seleccionar una de les destinacions configurades.

Tot i ser una nova funcionalitat que és prou atractiva, crec que la funcionalitat realment atractiva seria que es poguessin configurar les destinacions, amb els comptes corresponents en cada una, de forma que en marcar un contingut per compartir, automàticament es publiqués el seu enllaç als llocs desitjats. Seria com la integració d'un servei semblant a TwitterFeed o Ping.fm al Google Reader. Això, des del meu punt de vista, sí que seria realment interessant.

Creative Commons License + GNU FDL

Fa 25 anys

1987: Viatge a Bèlgica, a Stokkem i OppoeterenFa 25 anys, el mes de juliol de 1984, tocava per primer cop en una actuació amb La Lira Ampostina. Tenia 10 anys. El mes d'agost d'aquell any, per Festes, la banda va venir a casa per donar-me la benvinguda, una tradició que existia, que existeix i existirà. Aquell mateix mes, al Festival de Bandes que se celebra a La Lira per Festes, vaig posar la "corbata" a la bandera de la banda convidada, per ser el músic més jove.

Ara, 25 anys més tard, torno a formar part de la banda de música, la millor d'Amposta, si em permeteu ser imparcial, i amb carinyo per a la Filha. Torno a fer música i no puc evitar tornar la vista enrere per recordar vells temps, bons i dolents però, que formen part per sempre de la meva vida. Aquí teniu una foto de quan vam anar a tocar a Bèlgica, l'any 1987, per tornar la visita, a les poblacions de Stokkem i Opoeteren. Ho he penjat a Flickr, juntament amb una imatge de quan vam anar a Alemanya, al Festival Eurotreff, l'any 1986, i quan vam actuar a l'Estadi Olímpic de Montjuïc en unes activitats promocionals dels Jocs de Barcelona '92, l'any 1990. Ostres, quines caretes que fèiem...

Creative Commons License + GNU FDL

dijous, 13 d’agost del 2009

Twitter-ing a La Vanguardia

El diari La Vanguardia aquest estiu, dins de les pàgines centrals, inclou un mini apartat anomenat Twittering -bé, avui el sufix del gerundi no es llegia-, on diversos col·laboradors expliquen breument cada dia alguna cosa. L'apartat inclou la imatge del logotip del servei de microblocs Twitter. D'entrada hom podria pensar que han tingut una idea d'explicar cada dia alguna cosa amb textos breus, de fins 140 caràcters, i en anglès. Però, tot i ser un text breu, sobrepassa de llarg els 140 caràcters.

El primer dia que ho vaig veure vaig pensar en qui hauria tingut la brillant idea que posant el logo de Twitter en un apartat del diari seria molt cool i atreuria lectors. Però, no calia. Per l'extensió dels textos l'apartat, seguint la notació, haurien d'anar en un apartat titulat Blogger o Wordpress, per exemple. Fins i tot podrien crear un apartat de música anomenat MySpace, o un de recomanacions anomenat Delicious.

Crec que era fa un any que El Mundo Deportivo, creant escola, encapçalava un dels seus espais amb el títol La hacker, ignorant segurament el rerefons de la paraula i el seus significat.

Els mitjans sovint utilitzen la tecnologia com una moda més, i no com una eina que cal integrar amb normalitat. Hi ha certa tecnologia que ja s'integra, normalment el maquinari que permet millorar la forma de treballar -millors càmeres, telèfons intel·ligents, miniportàtils,...- però, serveis tecnològics com els blocs, els microblocs, les xarxes socials,... no s'acaben d'integrar i, com a molt, es creen microespais dins de la programació per parlar-ne -El Món a Rac 1 ho fa així-, o en parlen molt si tenen perfils propis en aquests espais -promocionen molt el seu grup de Facebook, la informació que pengen al seu bloc,...-.

En resum, el temps passa, els mitjans continuen a remolc, i la societat descobreix les coses massa poc a poc, i és víctima del sensacionalisme tecnològic.

Creative Commons License + GNU FDL

dimecres, 12 d’agost del 2009

Extreme Make-over

Una de les obres que toquem a Festes i al mateix temps una de les obres que m'ha captivat en temps: Extreme Make-over, de Johan de Meij. Una gran peça basada en obres de Tchaikovsky, que et deixa amb molt bones sensacions després de tocar-la o escoltar-la, i que et porta sovint a deixar-te perdre per les obres que van sorgint durant la interpretació. En una paraula, brutal.


Extreme Make-over - Johan De Meij

Creative Commons License + GNU FDL

Aniversari especial



Avui Maria Jesús fa anys. Aquest és un aniversari especial. En un mes, aproximadament, ha de nèixer la nostra filla. La joia de l'aniversari s'ajunta amb la joia i espera de la proximitat de la maternitat. Felicitats, t'estimo!

En el vientre materno. National Geographic from Revista Carrusel on Vimeo.


Creative Commons License + GNU FDL

dimarts, 11 d’agost del 2009

v = e/t

Un cotxe surt d'A a les 9:00h. El velocímetre està espatllat i el conductor no sap a quina velocitat circula. Entre A i B hi ha 20 km. Quan arriba a B el conductor mira l'hora i calcula la velocitat mitjana durant el trajecte. Si en arribar el rellotge marca les 9:20h, quina ha estat la velocitat mitjana del trajecte? Aquest típic problema de Física es veu reflectit en els nous sistemes de control de velocitat que es posen en proves a Catalunya i Espanya, on en trams relativament curts se situaran càmeres en ambdós extrems i es controlarà la velocitat mitjana de tots els vehicles que hi passin, multant els infractors.

Humor: Potenciarà l'interès per la Física la nova mesura? Serà problema d'examen calcular quines fluctuacions de velocitat es poden fer per aconseguir una mitjana dins dels límits?

Creative Commons License + GNU FDL

Més de caques i gossos

Amposta: Pipicà part superior Av. Josep TarradellasTornant a la [re]nova[da] normativa sobre els animals de companyia i la seva presènciaa la via pública, aquesta foto és una il·lustració de l'estat del pipicà de la part superior de l'Av. Josep Tarradellas, a tocar de la plaça de la Castellania.

La brossa i cagallons acumulats no semblen del dia. De fet, cap dia que hi he passat me l'he trobat net. No és responsabilitat única de l'Ajuntament de netejar-lo de tota la brutícia, és clar, perquè tothom hauria de ser cívic i no embrutar-lo però, ja que està brut...

La segona imatge mostra el dispensador-paperera del pipicà. Val a dir que, a diferència d'altres vegades, ahir tenia una bossa d'escombraries en condicions i no estava ple de brossa de qualsevol tipus taponant-lo. Li mancaven però, les bosses, cosa molt habitual en els dispensadors repartits per la ciutat.Amposta: Pipicà part superior Av. Josep Tarradellas

Creative Commons License + GNU FDL

dissabte, 8 d’agost del 2009

Persecució política

El PP sempre que la justícia es posa del seu costat ho celebra i reclama que es respecti el sistema. No se n'estan però, de denunciar interessos de jutges i fiscals en temes que els afecten. Però, si en aquests temes que els afecten hi ha algú que pot ser identificat com algú amb una relació que pot fer que tingui una postura parcial en els assumptes, no veuen lògic que aquesta persona s'aparti del camí. No cal posar noms.

El darrer episodi de tots els escàndols relacionats amb el PP dels darrers temps, continua amb acusacions de persecució política per part del PSOE utilitzant les institucions de l'Estat. Un darrer episodi que, molt encertadament, ha demanat la vicepresidenta del govern sigui demostrat o que es desdiguin. Perquè quan s'acusa un govern d'això s'ha de demostrar i, si és així el govern hauria de plegar i respondre davant la justícia si així ha de ser. En cas contrari, el PP estarà demostrant, un cop més, que el sistema és bo per a ells quan els convé.

Creative Commons License + GNU FDL