dissabte, 19 de juliol del 2008

5 motius per no tenir un iPhone


La Free Software Foundation (FSF) proposa 5 motius pels quals no cal comprar un iPhone. Els motius estan enfocats des del punt de vista del programari lliure i de les restriccions de l'iPhone. Us els poso a continuació:
  • L'iPhone bloca completament el programari lliure. Els desenvolupadors han de pagar a Apple, qui esdevé l'única autoritat sobre què pot instal·lar-se en els telèfons de la gent.
  • L'iPhone inclou tecnologia de gestió digital de drets (DRM).
  • L'iPhone posa al descobert els nostres moviments i proporciona formes que altres ens segueixin sense que ho sapiguem.
  • L'iPhone no reproduïrà formats lliures de patents i de DRM, com Ogg Vorbis i Theora.
  • L'iPhone no és l'única opció, sinó que hi ha altres alternatives com FreeRunner, les quals respecten les llibertats i els formats oberts.
La veritat és que, tot i ser interessant, l'iPhone perd atractiu pel seu caràcter tancat, igual que els ordinadors. Tinc ordinadors Apple i ordinadors tipus PC. Val a dir que els Apple són ordinadors que funcionen molt bé i que tenen un disseny molt atractiu. Jo hi utilitzo programari lliure, el mateix que utilitzo en ordinadors tipus PC. El tema mòbil, a banda de les condicions no assumibles -per a mi- que posa Movistar, disposa d'alternatives, com la que diu la FSF, o els mòbils Android que esperem que vagin apareixent poc a poc.

Creative Commons License

1 comentari:

Robert Verge Monclús ha dit...

Ho veus com no el necessitaves...

;)