dimarts, 29 de juliol del 2008

Festes d'Amposta, 12 bous embolats

Primer premi de fantasia- Vestits de paper - Amposta 2007L'Ajuntament d'Amposta ha publicat el programa de festes del 2008. Dins del programa d'orquestres aquest any l'obra de teatre de Festes és Protocol per a Camaleons, de Toni Albà. La nit dels Vestits de Paper l'actuació posterior al concurs serà el musical Grease. Hi ha un programa de Nits Joves per als dies 14, 15 i 16, al camp de futbol, amb l'actuació de Pepet i Marieta, Marge de Pedra, i Proyecto Klave (dia 14), Suite Diablo i Beside (dia 15), i Dj. José Coll (dia 16). Dilluns 11 d'agost a les 24h se celebra el primer concurs de dj virtuals d'Amposta. Aquest any el concert de les bandes ampostines serà en dimarts i no en dimecres, com era habitual, i coincideix amb el dia de l'obra de teatre. La nit dels Vestits de Paper és el dia 14, dijous.

Com cada any però, els bous s'emporten el protagonisme del programa. 12 bous embolats, -he comptat el concurs d'emboladors com un bou embolat-, els 3 bous capllaçats habituals i els habituals encierros i tardes de bous.

Creative Commons License

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Ho trobo indecent. Quina llàstima.

Proposo per l'any vinent que facin bous tots els dies, al matí un bou cap llaçat, al migdia "correbous", a la tarde bous a la plaça i a la nit bou embolat.

I com la resta d'activitats no interessen a ningú anular-ho tot. Dels diners estalviat, en tindran per pagar els bous, les assegurances, ambulàncies, etc.

Anònim ha dit...

Sempre lo mateix discurs contra los bous. Pareixeu polítics los que ataqueu el programa de bous basant-vos únicament en motius econòmics, sense ni tant sols haver-se interessat com està la balança de resultats dels programa de bous.

Per a la vostra informació, l'Ajuntament sols ha pagat 3 bous embolats, la resta estan pagats amb diners privats. Si a més li sumes que cada carro de primera fila paga 70 €uros (n'hi caben 110), cada carro de 2ª ne paga 90 (ne caben uns 90), i així progressivament fins arribar a 5ª fila, podeu fer comptes que es recapten molts cèntims d'€uro en concepte de plaça de bous. A més, les gàbies i altres estris emprats estan patrocinats també per empreses privades.

Aneu fent numeros.

Coincideixo, tanmateix, que el programa de festes és una 'mica' pobre, però no li donessem la culpa als bous. Probablement, se perden moltissims més €uros en les orquestres de cada nit, que no pas en los bous.