dilluns, 28 de juliol del 2008

Instal·lació de Moodle a 1y1

He estat uns dies intentant -no gaire estona, tot sigui dit- instal·lar Moodle a 1y1 o 1and1 (com vulgueu). Tota la instal·lació anava bé fins que es quedava la pàgina en blanc i d'aquí no passava. Els logs dels errors del sistema no els podia veure i això complicava el diagnòstic. La gent d'1y1 es nega a donar els logs per motius de seguretat, alhora que diuen que no donen suport d'aplicacions externes a les seves. Però, hi ha ajuda a la xarxa:

Si poseu Moodle en mode debug podreu veure quin error es produeix a Moodle perquè aturi la generació de la pàgina. Per posar-lo en mode debug obriu l'administrador de MySQL phpMyAdmin que proporciona 1y1. Aneu a la taula mdl_config i poseu valor 1 al registre que té per nom debug. És probable que us aparegui un error com aquest:
Fatal error: Out of memory (allocated 30146560) (tried to allocate 35 bytes) in /homepages/XX/YYYYYYY/htdocs/ZZZZZZZ/moodle/admin/mnet/MethodTable.php on line 77
L'error de memòria podria estar causat perquè no hi ha actives les funcions Tokenizer de PHP a l'espai d'1y1, com es pot llegir al fòrum de Moodle. La solució proposada i que funciona consisteix en la modificació del fitxer admin/mnet/adminlib.php. Cal trobar el següent tros de codi:

if (extension_loaded('tokenizer')) {
 include_once "$CFG->dirroot/$CFG->admin/mnet/MethodTable.php";
 $functions = (array)MethodTable::create($filename,false);

}
i comentar-lo:
/*
 if (extension_loaded('tokenizer')) {
 include_once "$CFG->dirroot/$CFG->admin/mnet/MethodTable.php";
 $functions = (array)MethodTable::create($filename,false);
 }
*/

A partir d'aquí podreu continuar amb la instal·lació. Recordeu de tornar a deixar el registre debug amb valor 0.

Creative Commons License

1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola !

Que et va fer escollir 1&1 ? Jo utilitzo CDMON.com

Fins aviat,
Xavi