dimecres, 15 de desembre del 2010

#reciclatge El reciclatge alemany

El web de la revista Consumer té un article sobre el reciclatge alemany, centrat en un tema que les darreres setmanes ha estat d'actualitat. Es tracta de la possibilitat d'implantar a Espanya el model pel qual els envasos costen diners i es poden retornar en màquines expenedores, les quals et tornen els diners que t'havia costat l'envàs. Així es facilita el reciclatge.

Crec que va ser l'any 1986 que vam anar amb La Lira a Alemanya a tocar. I aleshores, ja parlo de fa 24 anys, ja hi havia màquines on podies retornar les ampolles de vidre de les begudes a canvi d'uns quants Pfenning (cèntims de marc). Fins i tot podies retornar-la a les barres on et servien la beguda a canvi dels diners de l'envàs. No només això. Tenim família vivint a Alemanya i des de fa molt que allí han de separar la brossa per reciclar.

La qüestió és si prendre model ha de costar tants anys, si a dia d'avui algú s'ha de plantejar encara implantar un sistema que fa tants anys que està funcionant en altres llocs d'Europa. Anem tard. Ara que, veient lo bruts que són alguns fent ús dels contenidors, potser haurien de posar megamàquines expenedores perquè dipositessin la brossa al contenidor que toca i sense deixar-la fora tirada.


Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

Gustau Moreno ha dit...

Precisament, avui a la Ribera d'Ebre es presenta una iniciativa molt interessant. És la implantació del sistema de pagament per generació dels residus municipals de Rasquera i Miravet. D'aquesta manera, es reduirà el rebut de la brossa a les cases que menys en produeixen. Això és possible perquè en aquestes poblacions es fa la recollida porta a porta. No és el mateix que això d'Alemanya, però també és molt interessant.