dijous, 30 de desembre del 2010

#salut #copagament Pagar pel menjar de l'hospital

Globus sonda o voluntat ferma, es parla d'un possible pagament de la matèria primera del menú dels malalts hospitalitzats. El nou conseller de Salut és defensor del copagament i, tot i no veure-ho oportú ara, sí que veuria bé aquesta altra mesura.

En canvi penso que de moment tots copaguem amb els nostres impostos. Si el percentatge de copagament de la nostra nòmina és insuficient, que el facin variable, com ja passa amb l'IRPF. Seria millor que no anar cap al model d'una salut pública més semblant a la d'una mútua més. Perquè aleshores caldria parlar més profundament del tema, de les quotes que ens resten de la nòmina, dels impostos en general, i caldria garantir un sistema just per a tothom.

En broma i seriosament a la vegada, pagar pel menjar quan estàs hospitalitzat, et dóna dret a exigir que et donin el que demanes i que a sobre tingui un nivell superior -sense pensar en cap cas concret-? I no posaria les bases perquè qui tingui més diners mengi més car, eliminant la igualtat que en els centres de salut pública té tothom?

Preocupacions davant de les novetats quan ideològicament són totalment oposades, ja veieu.

Creative Commons License + GNU FDL