dimarts, 14 de desembre del 2010

#salut #tabac #restauració El 2 de gener, fora tabac als espais públics

Llegeixo a l'Ara que el proper 2 de gener, si no hi ha canvis, entrarà en vigor la reforma de la llei del tabac, la qual avui ha passat pel Senat sense acceptar les esmenes de moratòria per a bars i restaurants i per crear zones per a fumadors. Me n'alegro.

Els restauradors afirmen, amb arguments que altres refuten, que perdran diners amb la reforma. Pensen en els diners i no en el perjudici del fum per als clients que no fumen o per als seus treballadors. Els fumadors potser se senten acorralats però, són aquells que no miren on són ni qui tenen a la vora quan es posen a fumar, són els que malgrat indicadors que no s'ha de fumar en un lloc, fumen igual. Sense anar més lluny, passeu-vos per l'HTVC i veureu com l'espai reservat per a fumadors no és pas l'únic lloc on la gent fuma. O entre en llocs on també entren crios i on hi ha gent que fuma -malament per als fumadors i per als pares per entrar-.

Sí que és hipòcrita fer una llei contra el tabac i guanyar diners amb els impostos que el graven però, m'alegro que els drets dels fumadors deixin d'eixafar els dels no fumadors. I m'alegro de pensar que per fi podrem deixar de mirar la porta d'un restaurant abans d'entrar per veure si deixen o no fumar a dintre.

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

Brian ha dit...

Estic 100% d'acord en tu.
Fa anys que no em trobo a gust anant ni a fer un cafe, i l'ultim llei no havia fet res (potser a Tortosa, per exemple, hi havia 2 bars de 100 que no deixaven fumar). Ara sembla que ho arreglaran amb aquest llei nou.

I que no s'amoinen els amos dels bars/restaurants, qui li agrada sortir a prendre alguna cosa igualment anirà, potser hi haurà un petit canvi temporal, pero de seguida veran que no han perdut res, i fins i tot poden guanyar amb nous clients (en familia - que ara no portaria mai els meus fills a un bar amb fum), i amb salut.
Una bona noticia.