dilluns, 27 de desembre del 2010

#tdt #ebre La TDT a l'Ebre

Aquest 2010 ha estat l'any en què hem pogut arribar a veure 3 canals de televisió privada i del territori a la TDT. Canal TE, el més veterà, Canal 21 i Ebre TV. La TDT pública ni ha arribat ni sabem si ho farà. Es va parlar fa temps de fer una espècie de canal amb continguts precuinats, com ara el canal del Metro -però, penso que seria un gran error-.

A ningú no se li escapa que en un territori tan menut, tres canals de televisió privada, i un de públic si arriba a existir, són molts de canals. Tant de bo no fos així però, sempre tens la pregunta sobre quant de temps aguantaran, o quins sobreviuran amb el temps. De moment però, sí que podem opinar sobre els canals que veiem, sobre els seus continguts.

Si jo hagués de classificar-los, per al meu gust, de millor a pitjor, posaria en primer lloc Ebre TV, després Canal 21 i finalment Canal TE. Els dos primers penso, a més, que se situen molt per davant de Canal TE. Del poc que veig la televisió, de l'Ebre TV m'agraden els informatius, els monogràfics i el magazine que fa la Tere Giné. Hi ha un plus de qualitat que és d'agrair. De Canal 21 destacaria Tele Muniato junt amb els seus informatius també. El programa per a crios que fa Muniato Xou em sembla molt encertat i potser, si no recordo malament, inèdit a la televisió ebrenca. De Canal TE he de dir que poc a poc m'ha anat decebent. Els informatius continuen la seva línia, ni millor ni pitjor. Hi ha un excés però, de repetició de continguts. Sense criticar la persona, l'espai de Primitivo el pots veure dies i dies, sent el mateix cada dia que el veus, per no dir que com programa aporta poc. Primentons i tomates va ser una gran troballa a la televisió ebrenca però, també han caigut algun cop en la repetició, veient receptes de mesos enrere. No vull passar-me perquè cadascú fa les coses com pot, sobretot sabent que és tan complicat tirar endavant una televisió en un territori tan menut però, com consumidor del producte és el que penso.

Creative Commons License + GNU FDL

2 comentaris:

Cinta ha dit...

la gràcia del Primitivo és veure'l repetit i endevinar quan allargarà les vocals quan conta les seues fantàstiques històries :)

Anònim ha dit...

Crec que de Canal 21 s'ha de destacar el programa literari Tens un racó dalt del món de Jesús M. Tibau. És un espai perfectament homologable. També ressaltaria les ganes que se'ls veu de fer alguna cosa nova, el mateix moniato, reportatges pels pobles, tertulià, un espai amb ninots animats dels politics del territori i el mateix Tens un racó....
De TE el que més em molesta és la punyetera mania de la presentadora de Dixa'm Vore de tractar de tu a tothom.
Quant a l'EBRE, respecte a les expectatives, per a mi, no s'han cobert.
I efectivament, amb dos teles, potser ja estaria bé.