dilluns, 27 d’agost del 2007

Florència

Continuant amb l'entrada anterior voldria comentar alguns aspectes del viatge, per si mai us poden ser d'utilitat, o per si voleu aportar la vostra opinió. Vam agafar un viatge encarregant avió i hotel, amb transport de l'aeroport a l'hotel i al contrari. La resta del viatge, al nostre aire. És una comoditat que no ens ha suposat un increment considerable. Ara bé, un cop allà, hem pogut comprovar que la connexió entre l'aeroport i Florència amb tren és bona, doncs està prop, no com en el cas de Roma -tot i que la connexió amb tren tampoc no és dolenta-. Quant al taxi, mentres que de Fiumicino a Roma costa 50 euros, un amic que ens vam trobar per casualitat ens va comentar que el preu de Florència a l'aeroport és fix, de 21 euros.

Si des de Florència voleu moure-us, podeu fer-ho amb tren i autocar. A Pisa vam anar amb tren, tal com ens van aconsellar a l'oficina de turisme. Allí també ens van aconsellar que si volíem anar a Siena ho féssim en autocar. A l'oficina de turisme teniu disponibles plànols gratuïts de la ciutat, amb vialer inclòs, i horaris de les esglésies, palaus i museus que podeu visitar, amb el preu de les entrades. Intenteu anar-hi el primer dia, n'hi ha vàries. Cal que tingueu en compte els horaris. Són puntuals i l'oficina de turisme tanca crec que a les 19h, alguns museus a les 19:30h, 19:50h, i la majoria de botigues a les 19:30h. Si espereu el darrer dia a la darrera hora per fer compres podeu quedar-vos a peu.

L'hotel -Bonciani- no estava malament. Ben situat i correcte. Ara bé, era un 3 estrelles i hem estat en algun de dues que estava millor. Val a dir que el seu "encant" es troba en el fet de ser un antic palau.

Dissabte al matí vam anar a les capelles dels Medici (capelle Medicee). Allí vaig torçar-me el turmell, badant en baixar unes escales -mirant les escultures de la sala següent-. Vam passar la resta de matí a l'hospital. Per sort m'havia fet la targeta sanitària europea. Va ser tot prou ràpid i no ens van posar cap impediment, com ha de ser. Una radiografia i un embenat -que em permet posar-me les sabates, per cert-.