dimarts, 7 d’agost del 2007

Navarra, sortirà guanyant el PSOE?

El PSOE, des de Madrid, ha decidit que Navarra no pot decidir. El PSN ha d'obeir les directrius dels seus companys de fora, que es creuen conèixer millor que ells mateixos el millor per a la comunitat foral. És paradoxal que en una comunitat com Navarra, la dels furs, un partit estigui tan sotmès a la voluntat de Madrid. La dimissió del cap de llista dels socialistes navarresos no m'ha estranyat, és més, ja ho vaig dir en una altra entrada del bloc, que jo hauria dimitit en bloc. El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, està davant d'una nova promesa no complida. Allò de "Pascual, apoyaré el Estatuto que salga del Parlamento de Catalunya", es repeteix a Navarra, segons es pot veure als mitjans.
No entenc molt bé la finalitat de tornar a fer president el cap de llista d'UPN. El PSOE té por del PP? El PSOE ja no vol girs a l'esquerra? El PSOE creu, com el PP, que tot allò que sona a esquerra a País Basc i Navarra té relació amb el terrorisme?
Potser el PSOE espera sortir guanyant a les properes eleccions generals amb aquesta intromissió en els pactes del PSN. Però, si la cosa continua com sembla que podria continuar, una escisió del PSN no comportaria gaires beneficis, i potser l'estratègia resultaria fallida. Encara que, potser, i és algun dia n'haurem de parlar, és que el PSOE sap que a les properes generals pesarà molt la decisió de votar PSOE o arriscar-se que guanyi el PP.


Més: Navarra, Haraquiri del PSOE