dilluns, 6 d’abril del 2009

Art al Garxal

Aquest divendres llegia a La Veu de l'Ebre l'article de portada que fa referència a la instal·lació d'obres d'art al darrer quilòmetre del riu, a la zona del Garxal. Escultures de pedra i un mirador, amb un cost d'1 milió d'euros, segons explica el setmanari. El projecte ha estat dissenyat per l'enginyer Ramir Aurín, qui pot ser recordat per haver estat el director tècnic de l'antic CPIDE, en temps del PHN d'Aznar. Davant d'una notícia com aquesta tinc tres pensaments:

  • L'aspecte de l'obra és impressionant i tinc ganes de visitar-la. El ziggurat, un mirador de 14 metres d'alçada, ha de proporcionar una vista fascinant del Delta. M'ha sobtat però, veure el nom i descripció d'una de les escultures -en una de les fotos- en castellà.
  • No m'imagino aquest projecte en temps del PHN. Aurín i el govern en general haurien estat desqualificats a tort i a dret per la gent del territori i pel PSOE, aleshores a l'oposició.
  • Potser m'equivoco però, aquella zona no és zona inundable en el procés d'enfonsament del Delta i pujada del nivell del mar? Segur que m'equivoco i no estarem davant d'una obra condemnada a desaparèixer.
La següent opinió, quan anem a visitar-ho.

Creative Commons License + GNU FDL

3 comentaris:

Arjub ha dit...

El que s'ha fet allà és una autèntica animalada que ha costat un milió d'euros!!! Ho ha fet el ministeri de costes i de sensibilitat ambiental no en tenen gens!! Avui en dia, es poden fer actuacions per a recuperar el bosc de ribera integrant-lo amb el gaudi turístic i gastant molt menys. Hi ha gent (Costes) que només entén de formigó i no li expliquis res més. Qualsevol persona amb dos dits de front i amb sentit ambientalista dirà que allò és una autentica barbaritat. I ja ni en parlem del que s'ha fet a Deltebre i es vol fer arribar fins a Tortosa!! En zones que són inundables com és el cas, plantejar aquestes estructures és d'autèntica miopia i d'ignorància. Qualsevol enginyer que treballi amb temes fluvials ho poc corroborar. Per últim, el tema de l'art...hi ha coses que se li diu art i que voleu que us diga...en fi que és una obra integrada al pensament transformador a qualsevol preu i repeteixo que es pot fer molt millor, més barat i atractiu per a tothom.

Cucafera ha dit...

En fi, ni mes ni menys que el monument dels nusos a la rotonda de Tortosa.
Una altra cosa es podria dir, com es que fins ara, amb l'obra ja acabada, no s'ha dit res de res?
Quan a la placa en castellà, demostra potser una falta de sensibilitat, però també cal dir que qui paga mana.

Anònim ha dit...

Homes

que els ziggurats són propis de l'arquitectura tradicional del delta de tota la vida

Manda guevos!