Avui coneixia via Netoratón que Zapatero es proposa que cada alumne de Primària tingui un portàtil, amb els continguts educatius en format electrònic. Desapareixerien -imagino que es planifica a llarg termini- els llibres i llibretes, per passar tot a l'ordinador. Comenta la notícia que hi ha molts sectors implicats en aquest projectes. En l'informàtic s'ha parlat amb Intel i Microsoft -això fa mala olor, fa pensar per on aniran les coses-. El sector editorial també hi participa. Em pregunto però, si el govern es planteja una major revolució i promoure la creació d'un gran magatzem de continguts educatius lliures, en el qual les editorials són contribuïdores, cobrant per la seva contribució però, no es queden amb els drets dels continguts.
També avui s'anuncia que el proper curs 10.000 alumnes catalans passaran a tenir el 60% dels continguts educatius en format electrònic, en el marc d'un pla pilot on es distribuiran portàtils per als alumnes i s'introduïrà l'ús de pissarres interactives. Imagino que aquestes pissarres seran utilitzades més enllà que com simples projectors de transparències. Em pregunto si aquest pla pilot està relacionat amb Microsoft i el conveni amb la Generalitat, del qual passa el temps i no en sabem encara els detalls. Novament queda el dubte sobre la línia quant al programari lliure de la Generalitat i, com en el cas espanyol, seria interessant també la revolució en la creació de continguts educatius lliures.
Grans titulars, grans notícies, que poden ser realment grans però, que fan pensar que la línia que se segueix és la del programari privatiu -per molt que ens parlen del contrari- i de coneixement restringit. La gran revolució doncs, serà potser tecnològica però, podria ser alguna cosa més.
+ GNU FDL
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada