divendres, 17 d’abril del 2009

Guardans

Arribo tard. La setmana en què semblava que un dels temes principals de la política catalana seria el pas de l'eurodiputat convergent Ignasi Guardans a treballar per al Ministeri de Cultura, avui Carod ha posat ERC d'actualitat. Però, no vull deixar passar cap dia més sense comentar-ho molt ràpidament.

Que Guardans passi a ser un càrrec del Ministeri no hauria de ser cap sacrilegi de la santa doctrina convergent, com volen fer veure les JNC. Pactar amb el diable espanyolista? La pròpia CiU ho ha fet en l'àmbit de govern quan ha volgut. Tècnicament sembla que Guardans té un perfil adequat, tot i que un diputat de CiU que es passa a treballar al ministeri que ha trigat tant a entregar els papers de Salamanca, o que ha impulsat la criminalització de les descàrregues P2P al mateix temps que potenciava el cànon per còpia privada, no sembla que sigui, políticament, l'opció més coherent.

Val a dir que, també és curiós com des de les files del PSC s'ha lloat el fitxatge, en un acte que personalment fa la impressió més aviat de cinisme que amaga l'estratègia política contra CiU, que no pas un acte de reconeixement de la vàlua de la persona. Em puc equivocar però, no crec en la innocència de les declaracions dels polítics, almenys no en la dels polítics d'àmbit català o espanyol.

Creative Commons License + GNU FDL