dimecres, 22 d’abril del 2009

Ha de ser festa per Sant Jordi?

Palau de la GeneralitatSant Jordi és un dia de festa laborable. Gran contradicció. Tothom surt al carrer a comprar roses i llibres. Els polítics del país fan la seva jornada festiva particular. Els "currantes" han de cercar un moment per escapar-se de la feina o esperar el final de la jornada per fer la seva particular celebració.

El dia del patró de Catalunya se celebra però, per tal que els que fan negoci aquell dia en puguin continuar fent, sembla que no serà mai un dia festiu. L'any 2006 Sant Jordi va caure en diumenge. A Barcelona van obrir els establiments de llibres, música i pel·lícules. La ciutat estava plena de gent passejant i comprar -per a alegria dels venedors i venedores-.

Crec que si Sant Jordi és una diada tan important i nostrada és lògic que sigui un dia festiu. I sempre es pot compensar permetent que els establiments del gremi obrin. Ara bé, com que estem acostumats a la mercantilització de les festes, de les tradicions, és molt fàcil justificar que el dia 23 d'abril sigui laborable.

Creative Commons License + GNU FDL