La Wikipedia, que no fa més que dur al món del coneixement en general allò que ja va començar a fer el programari lliure, permet construir coneixement de forma col·laborativa i, com el programari lliure, hi ha tants ulls per garantir la qualitat del contingut que els errors acostumen a detectar-se i corregir-se en temps rècord. Sobta que des d'un mitjà de comunicació es queixin dels errors en una font, com si la culpa fos de la font i no de qui la utilitza per no contrastar la informació. Sobta també que donin més importància als errors que puguin introduir-se en la Wikipedia i no dels que mitjans dels que s'autoetiqueten seriosos cometen, i que no sempre corregeixen.
Per exemplificar si funcionava el mecanisme de correcció d'errors no se'ls ha acudit res més que la típica prova d'introduir informació errònia en una entrada i veure si algú la modificava. Ho han fet en hora i mitja però, ho han menystingut perquè ho havien avisat a la ràdio.
Tot plegat una mostra de com es critica una eina tan important pel desconeixement que se'n té, mentres s'està en un mitjà que presumeix d'estar present a l'anomenada web 2.0.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada