dimecres, 10 de juny del 2009

Discrepàncies sobre la campanya socialista

Avui escoltava a la ràdio que dins del PSOE hi ha discrepàncies sobre la campanya electoral que ha dirigit la secretària d'organització Leire Pajín. La veritat és que l'estrany seria el contrari, com també ho és que quan es va plantejar la campanya no hi hagués ningú que hi discrepés de forma oberta. Una campanya que repetia el mateix esquema que a les generals feta pel PSC, demonitzant l'adversari en comptes de presentant propostes positives, a més per part d'un partit que governa i que fa un any negava la crisi i ara se l'ha d'empassar amb patates. Només faltava escoltar les paraules de Pajín presentant el tàndem Zapatero-Obama com líders mesiànics del món.

La campanya ha estat un desastre. Però, tots els que hi han donat suport tenen tanta culpa com qui l'ha dissenyat. Perquè a can Zapatero i a can Montilla l'entusiame per la campanya no ha faltat.

L'altre fracàs ha estat la cibercampanya. Samarretes grogues als avatars del Twitter han estat un dels elements distintius, a banda dels missatges sobre el caràcter supereuropeïsta del PSOE i antieuropeïsta de la resta. Potser alguns pensaven que simplement per la presència a la xarxa, que l'activisme polític 2.0 eren prou per convèncer l'electorat d'anar a votar i de votar-los a ells.

Que s'ho facin mirar.

Creative Commons License + GNU FDL