divendres, 19 de juny del 2009

Multes de velocitat, una nova idea innovadora

Avui escoltava a la ràdio que trànsit es proposa multar els conductors que es passin en 1 Km/h la velocitat màxima permesa. Així ho contempla la llei de trànsit aprovada pel Congrés dels Diputats. Quan et trobes amb una norma així et preguntes qui hi ha al darrere d'aquestes ocurrències. Garantiran que el marge d'error dels radars és menor d'1 Km/h, o que els velocímetres dels cotxes seran precisos i que les persones interpretaran també de forma precisa els velocímetres analògics dels seus vehicles? Si no ens donen solucions als interrogants sembla que la llei està feta per gent que no té en compte coses elementals i de sentit comú.

Creative Commons License + GNU FDL

2 comentaris:

Brian ha dit...

jo sempre havia sentit (correctament o no?) que no podien garantir menys d'un 5 o 10 % de marge donat , com dius tu, el velocimetre del cotxe pot estar poc fi. A més a més, només canviant el diamtre de la roda ja pots afectar-ho. En fi, per molt bon idea que sigui millorar la conduccio i la seguretat, crec que aqui s'han passat.

Mc Calan ha dit...

Velocímetre o satèl•lit ? Segon tinc entès, els velocímetres de fabrica integren un -5% de la velocitat real. Hem de fer cas a la velocitat que ens indica el navegador?