dimarts, 2 de juny del 2009

La necessitat d'estandarditzar Linux

Em trobo avui amb un apunt a Barrapunto on s'explica -via Slashdot- que un desenvolupador de Google Chrome, Ben Goodger, ex-cap de desenvolupament de Firefox, es queixa de diferents aspectes amb GNU/Linux com plataforma de desenvolupament d'aplicacions. Alguns elements dels quals es queixa és la manca un toolkit d'Interfície d'Usuari estandarditzat, inconsistències entre aplicacions, la falta d'una guia unificada d'interfície persona-ordinador (HIG), etc. Tot neix arran de la notícia de l'aparició de la branca del navegador Google Chrome, Google Chromium, per a GNU/Linux, amb una referència en un fil de discussió del grup Chromium-dev on Ben Goodger opina sobre les diferents plataformes. A banda d'apuntar els problemes que veu en el desenvolupament d'una versió de Chorme per a GNU/Linux, també explica les bondats que es troba, en canvi en el cas de Mac OS X.

D'altra banda, a  WorksWithU hi ha un apunt de Christopher Tozzi on opina que si empreses com Google o Adobe -també fa un temps que es van "queixar" de la branca de la llibreria glibc- volen donar suport als usuaris de GNU/Linux, han de pensar en la majoria però, no en tots els usuaris. És a dir, garantir el suport per a les principals distribucions i no preocupar-se per totes i cada una de les variants existents.

La meva visió, sense participar en grans projectes de programari lliure però, des del punt de vista de desenvolupador de programari, és que plataformes com Mac OS X o Windows faciliten la feina. Ideològicament s'hi pot estar en contra però, des del punt de vista pràctic és indiscutible que faciliten la feina.

Creative Commons License + GNU FDL