diumenge, 7 de juny del 2009

Unes eleccions europees sense sorpresa

Aquestes eleccions europees ja es veia venir que tindrien poca participació. Malgrat que la vicepresidenta del govern presumeixi que Espanya està en la franja alta de participació, no arribar al 50% és una xifra pèssima. Qui ha tingut la culpa? Sense dades per establir conclusions objectives penso que la situació econòmica, l'estratègia electoral de PP i de PSOE, la mala política de Zapatero des de que va guanyar les eleccions estatals, etc., són elements per tenir en compte.

Potser per això el PP ha superat també el PSOE, perquè els votants socialistes no han anat a votar, o perquè no han votat socialista, desencantats amb un partit que va modulant el missatge sobre la situació econòmica i prenent mesures que semblen més aviat per aconseguir impacte mediàtica que no pas per millorar les coses en un termini mitjà o llarg.

Que a Catalunya la participació estigui per sota del 38% també és una dada realment preocupant. Els partits catalans tampoc no han fet gaire per atreure la gent a les urnes. El PSC, amb la seva campanya anti-PP potser és el més "culpable" de tots.

Ara tothom dirà que farà autocrítica però, caldrà veure qui en farà de veritat i mirarà de fer política escoltant la gent, i no fent de veure que l'escolta.

Creative Commons License + GNU FDL