dijous, 25 de juny de 2009

Cuinant per Sant Joan

Coca de Sant JoanAquest Sant Joan hem fet un parell de receptes. Una, postres típiques de Sant Joan, una coca, com la que es veu a la imatge. La recepta la podeu trobar a l'apartat de gastronomia d'Amposta.info. Hem variat la recepta fent-la amb cabell d'àngel en comptes d'amb crema. El cabell d'àngel el podeu fer o, com nosaltres, comprar-lo en llaunes.

L'altra recepta ha estat més senzilla. Es tracta d'una salsa feta amb cigrons típica de l'Orient Mitjà, l'hummus. Prenent com referència una tassa de cafè amb llet, els ingredients són: 1 tassa de cigrons crus), o bé l'equivalent en cigrons cuits; 1/4 de tassa d'oli; 1/4 de tassa de suc de llimona; mitja culleradeta de sal; dues cullerades d'aigua, i dues dents d'all. Si no teniu els cigrons cuits primer cal coure'ls amb 4 tasses d'aigua. Un cop ho tingueu i estiguen escorreguts, s'han de triturar tots els ingredients fins que quedi una pasta uniforme. En acabar es posa una mica de pebre dolç per sobre. Podeu reduir una mica d'oli i de llimona si veieu que es noten massa els seus sabors. En alguns llocs diu que de llimona es posa el suc de mitja llimona.Hummus

Creative Commons License + GNU FDL