Aquest Sant Joan hem fet un parell de receptes. Una, postres típiques de Sant Joan, una coca, com la que es veu a la imatge. La recepta la podeu trobar a l'apartat de gastronomia d'Amposta.info. Hem variat la recepta fent-la amb cabell d'àngel en comptes d'amb crema. El cabell d'àngel el podeu fer o, com nosaltres, comprar-lo en llaunes.
L'altra recepta ha estat més senzilla. Es tracta d'una salsa feta amb cigrons típica de l'Orient Mitjà, l'hummus. Prenent com referència una tassa de cafè amb llet, els ingredients són: 1 tassa de cigrons crus), o bé l'equivalent en cigrons cuits; 1/4 de tassa d'oli; 1/4 de tassa de suc de llimona; mitja culleradeta de sal; dues cullerades d'aigua, i dues dents d'all. Si no teniu els cigrons cuits primer cal coure'ls amb 4 tasses d'aigua. Un cop ho tingueu i estiguen escorreguts, s'han de triturar tots els ingredients fins que quedi una pasta uniforme. En acabar es posa una mica de pebre dolç per sobre. Podeu reduir una mica d'oli i de llimona si veieu que es noten massa els seus sabors. En alguns llocs diu que de llimona es posa el suc de mitja llimona.
+ GNU FDL
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada