dimarts, 11 de desembre del 2007

Coses d'avui

Notícia del dia han estat els pressupostos de l'Estat, rebutjats ahir al Senat a partir d'un veto parcial de CiU, recolzat per 4 senadors d'ERC, entre altres. Ara tornaran al Congrés, on s'hauran d'aprovar o rebutjar, sense tocar ni una coma. I si es rebutgen es prorrogaran els d'aquest any. D'arguments a favor i encontra del veto de CiU n'hi ha. Ara bé, també és cert que CiU no es pot permetre la pròrroga dels pressupostos del 2007, perquè, com s'ha dit, perjudicarà Catalunya. Per tant, d'una manera o altra els pressupostos s'han d'aprovar -i es podran criticar, evidentment-, i l'episodi del Senat haurà quedat com una acció mediàtica per part d'un partit que tan aviat és la garantia de governabilitat a Espanya com esdevé la mosca collonera del govern. I això pot ser bo o dolent, depenent del moment però, diu poc de la coherència dels partits.

La Generalitat de Catalunya s'hauria compromès davant la Comissió Europea a no intentar legalitzar en el futur la caça en barraca. A veure si això ho acaben traslladant als barraquistes i no els fan córrer el risc d'arribar a judicis per pensar que potser aconsegueixen tornar a caçar dins de la llei.

Tot i que tindrem aeroport per a Amposta i Tortosa, el de les Terres de l'Ebre és un dels que està més verd a Catalunya. La notícia diu que no forma part de la prioritat del govern català. La pregunta és: i això és bo o dolent?

Aquesta tarda el Senat rebutjava el cànon per còpia privada, el cànon digital. Però, sembla que ha estat un error de senadors del PP pel desconeixement que votaven una esmena contra el cànon en mòbils, aparells de CD, DVD i altres reproductors portàtils de música i video, claus USB, etc. L'error segurament es corregirà quan torni la modificació de la llei de Propietat Intel·lectual al Congrés dels Diputats.

Pobrets, els de la COPE, han perdut audiència en l'Estudi General de Mitjans (EGM). 200.000 oients menys. Els conspiradors socialistes són els culpables. O no.

Una mica de nostàlgia i d'alegria a la vegada
. Imatges de la meva infància i d'algunes de les persones que llegiu això.