dimecres, 19 de desembre del 2007

Coses d'avui

Avui ens aixecàvem coneixent que els belgues podran tenir un nou govern, encara que serà un govern interí de tres mesos, temps durant el qual els partits cercaran una coalició de govern estable.

El tema del cànon continua als mitjans. Recordem que a partir de gener s'aplica a més dispositius, com telèfons mòbils, reproductors o discos durs externs. El ministre de Treball, Jesús Caldera, troba que el cost del cànon és petit, i que la baixada del preu dels dispositius ho compensa. Javier Capitán il·lustra molt bé com el ministre es precipita en dir que el cost del cànon és petit. Finalment, David Bravo reflexiona sobre les intencions del PP en rebutjar el cànon digital, sobre si és per convenciment de la seva injustícia per indiscriminat o si, realment, estan intentant eliminar-lo per continuar eliminant la còpia privada. Algú s'imagina que no hagués existit mai la còpia privada? Aquells que le vulguin eliminar, no l'han practicat mai? O només serveix de cara als altres?

El Parlament de Catalunya ha aprovat la Llei de l'Habitatge. Hi ha hagut molt soroll al voltant d'aquesta llei, fent-nos veure que permetria fer expropiacions forçoses de vivendes per tal de llogar-les quan, segons sembla, es contempla el lloguer forçós, no l'expropiació, en casos extrems. És preferible que la gent vegi com el sòl s'esgota i els preus de la vivenda de compra i de lloguer augmentin.

Ahir es va proposar el soterrament parcial de la línia de Molt Alta Tensió (MAT), que s'interconnectarà amb França, passant per Bescanó i altres poblacions de la província de Girona. El tema sembla que es vol donar per solucionat aviat. Però, hi ha objeccions a les quals s'ha de respondre. Un dels arguments dels contraris a la MAT és cert que era l'impacte sobre el territori d'una infraestructura com aquesta. Però, l'altre fa referència a la necessitat real d'aquesta línia i de la política energètica que se seguiex, orientada a proporcionar més oferta, en comptes de controlar la demanda. Amb l'aigua passa el mateix però, és més difícil augmentar la demanda que amb l'energia elèctrica.