dimecres, 12 de desembre del 2007

Coses d'avui

Una de les notícies ebrenques del dia és la possible exclusió del litoral del Delta entre les zones on poder implantar centrals eòliques marines. És una probabilitat. Esperem a veure-ho materialitzat. L'Ebre no és aliè a la disminució de les reserves d'aigua. I la gent de Canal 9 ni els del Claro como el agua no estan aquí per explicar-ho. A Amposta han estat detinguts dos nois que recentment van atracar dos menors d'edat emprant la violència.

Per cert, que el govern aragonès vol tirar endavant el projecte urbanístic als Monegros.

El PSC diu que el veto de CiU als pressupostos de l'Estat podria afectar també projectes d'ajuntaments amb govern convergent. La pròrroga dels pressupostos actuals per al 2008 suposaria perdre 670 milions d'euros. e-noticies destaca a les Terres de l'Ebre, la pèrdua de 600.000 euros per construir el tram final de la Via Verda al Baix Ebre.

Theora i Vorbis són estàndards de video per a àudio i video, respectivament, els quals s'empaqueten en format Ogg, també estàndard obert. Sembla que, malgrat el seu caràcter d'estàndard obert el W3C deixaria el tipus Ogg/Theora+Vorbis fora de les especificacions de HTML 5, fruit de pressions de companyies com Apple o Nokia, interessades en l'ús de formats propietaris, tancats i que els permeten imposar restriccions sobre els continguts. Una mala notícia que això ho faci el W3C. La Fundació Mozilla s'ha posicionat i ha dit que malgrat això continuarà contemplant el format dins del navegador Firefox.

Ulteo és una opció per utilitzar OpenOffice via web, amb l'únic requeriment de tenir un navegador i Java habilitat. Si us registreu i ho proveu ja direu què tal...

Ahir es deia que el vot del PP a favor d'eliminar el cànon digital podia ser un error. Avui els senadors del PP que podrien haver-se equivocat es reafirmen en el vot. Interessant.

Teniu Ubuntu 7.10? Aquí podeu veure 10 característiques interessants d'aquesta distribució de GNU/Linux.