dilluns, 17 de desembre del 2007

Coses d'avui

Avui les notícies del cap de setmana han portat cua. La manifestació de dissabte a Tortosa encara ressona pels carrers de la ciutat. Escoltaran els partits el crit de Ja n'hi ha prou o no va amb ells? Potser saben que la gent no està motivada per sortir com fa quatre anys i juguen amb avantatge. La matinada de dissabte a diumenge l'ex-futbolista del Barça Amor patia un accident de trànsit i era ingressat a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, establint un focus informatiu del darreres jornades al nostre territori. I diumenge a la tarda, s'inaugurava el monument al Nus a Tortosa, a la rotonda de les Terres de l'Ebre. Ahir també, la Marató de TV3 assolia els més de 6 milions d'euros de donatius.

Com reflectien avui els telenotícies del vespre, aquest proper trimestre tornen les qualificacions d'insuficient a excel·lent a Primària, i s'acompanyaran d'un número entre 1 i 10, a més, a Secundària. A Primària deixen d'existir les qualificacions implantades per la LOGSE sobre el progrés adequat o no dels nens i nenes. Diueun que és una mesura per promoure l'esperit de superació. Tornem al sistema antic de qualificacions. Ahir Zapatero deia que no faran noves lleis educatives sinó que cercaran estabilitat en el sistema, a la vegada que la millora de la seva qualitat. Tant de bo sigui així, eliminant i/o modificant primer tot allò que es detecti que no funciona.

Avui ha nevat a les Terres de l'Ebre. Per aquesta matinada deien que també nevaria i que la cota se situaria a 200 metres, tot i que podia ser més baixa puntualment. En els moments d'escriure això a Amposta plou i trona. Diria que no veurem neu de moment.

Com se nota que va sobrat. Per a Rajoy no és el mateix un gall d'indi per Nadal que un conill. Digues-li tonto.

A l'espai de participació per a la candidatura de Zapatero a les eleccions generals, La Mirada Positiva, un dels temes més votats és la petició de posicionament del PSOE sobre el programari lliure a l'administració. La resposta, com informàtic i com defensor del programari lliure, no és satisfactòria. És una resposta de manual, una resposta que continua amb l'argument de neutralitat tecnològica, quan el programari lliure no és només tecnologia sinó quelcom més, i es garanteix sovint més la neutralitat tecnològica amb programari lliure que amb privatiu. Els polítics espanyols continuen enlluernats per Bill Gates i el hooligan d'Steve Ballmer.