diumenge, 12 d’abril del 2009

La credibilitat de CiU

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, opina que la majoria de plataformes ecologistes no tenen raó de ser. N'accepta les raons, o part d'elles però, ho associa sempre amb la negació rotunda -sabem que les plataformes poden ser radicals o no però, que en els exemples que posa, com el de l'energia, matisen les reivindicacions-. I no evita equiparar plataformes amb els partits que les han alimentat mentre han estat a l'oposició -PSC, ICV, ERC-, una forma molt subtil de desqualificar-les. Com no ha d'atacar CiU qualsevol plataforma, quan sempre han estat a l'altre costat de la pancarta?

D'altra banda, aquesta setmana Felip Puig era entrevistat a TV3 i se sabia allò que se suposava, que CiU, la força nacionalista, la de la Casa Gran, va acceptar la retallada de l'Estatut perquè tingués efectes en la política catalana. En unes altres paraules s'ha interpretat que acceptaven retallar l'Estatut -aquell que va costar tant de pactar a Catalunya- a canvi de tornar al govern de la Generalitat.

CiU, que ven una imatge de partit de govern, de partit no subjecte a Madrid, que abandera el bon govern, té la credibilitat pel terra. Ara bé, no dubto que acabin governant Catalunya, perquè el tripartit ha fet números per no tornar a sumar a les properes eleccions.

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Abans potser si que estaven a l'altre costat, però darrerament ja se'ls pot veure darrera. La setmana passada sense anar més lluny diversos càrrecs de CiU i també d'altres partits com per exemple ICV (entre ells l'alcalde de Tortosa i el 1r tinent d'alcalde d'Amposta) agafaven la pancarta de la plataforma que no vol que la A7 talli en Campredó per la mitat.