dijous, 16 d’abril del 2009

Millora del ferm de la C-12?

Avui no parlaré de la senyalització de les obres de la C-12. Sí que vull comentar els resultats d'aquestes. Fa relativament pocs anys, entre Vinallop i l'escorxador de Padesa que abans era de Fabra, es van fer una millorar del ferm de la C-12, posant uns pedaços al quitrà que van quedar prou bé. Tot i ser pedaços, en passar per sobre no es notava cap gran canvi en el nivell de la via.

Ara però, en el tram entre Amposta i Tortosa, una actuació semblant està omplint la carretara de pedaços, els quals en passar per sobre sí que es nota que estan poc igualats amb el nivell del ferm existent. Crec que és lògic esperar que en una carretera com la C-12, les milloris representin realment això, millores, i no que semblin pedaços mal fets. Davant de l'actuació més que discutible potser no s'hauria d'esperar que l'obra estigui acabada i intentar que es continuï millor i que es corregeixi allò mal fet.

A banda d'això, durant les darreres setmanes, depenent de l'hora, si passeu per la C-12 en el tram indicat abans, podeu patir retencions importants -al seu inici, a Amposta també-. Són totalment comprensibles, pel fet que els treballs a la via obliguen a tallar un dels carrils de la circulació però, ja que es fan aquests talls, caldria avisar amb temps de vies alternatives, per no trobar-te en una cua quan ja és tard per evitar-la. Per comoditat seria millor fer aquestes actuacions quan no hi ha tant de trànsit -a l'autopista es fa a les nits la renovació del ferm- però, ja que es fa de dia cal pensar en alternatives.


Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Cal esperar que amb el pas del temps, "els pedaços" s'igualaran perquè cedirà al terreny.
Fa temps vaig opinar que estava en contra d'aquest arranjament, ja que dintre d'uns anys s'ha de desdoblar.
Sobre les retencions... No podrien fer-se les obre aprofitant les hores de menys incidència de transit? Per exemple per la nit.
I per acabar: És una vergonya que a la zona del camí de les Tosses on el ferm està més malament, encara no s'hagi fet res!