divendres, 24 d’abril del 2009

Sant Jordi 2009

Amposta: Sant Jordi 2009 al CastellImatge del recinte del Castell d'Amposta ahir a la tarda. Algunes fotos més a Flickr. Pensem en els que no tenen el privilegi de poder passejar a qualsevol hora del dia en un Sant Jordi laborable, i que han de córrer en sortir de la feina a gaudir del poc que els queda de jornada. Sant Jordi festiu!

Creative Commons License + GNU FDL

5 comentaris:

Anònim ha dit...

I pensem en los que treballem tot el dia de Sant Jordi sense para també, no?
A mi em perjudicaria més que altra cosa que fos festiu, ara almenys és u dia laborable amb més feina del normal, però es pot aguantar...
Jo no tinc temps ni de passejar ni d'anar a mirar les parades, ja veus.
Salut

Unknown ha dit...

Cert, tu no tens temps d'anar a passejar ni res, igual que els treballadors i treballadores dels establiments que per a les campanyes de Nadal han de treballar en dia de festa, que no sé si és el teu cas.

Si treballes en una botiga que està oberta fins les 20h o les 20:30h, et queda poc Sant Jordi per celebrar al carrer. No sé si és el teu cas o si el teu cas és perquè treballes venent llibres o roses. En aquest segon cas entenc que pertanys al sector de negocis afavorit per Sant Jordi i que és normal que estiguis tot el dia treballant a la botiga o paradeta, i també entenc que defensis que no sigui festiu.

Beneficis per a uns, perjudicis per a altres. És una balança que és difícil d'equilibrar.

Anònim ha dit...

Sí, també treballo a la campanya de Nadal...però no estic afavorida ni per una ni per l'altra...sóc una treballadora més. No sé si coneixes el món de les dependentes7dependents, però no tinc cap paga extra per vendre més dies ni més hores, com a molt si l'empresari es desperta generós em donarà la tarda lliure...
Què és just? No ho sé, però em sembla prou demagògic demanar festiu...
La setmana que ve és la patrona de Catalunya i ningú demana festa, serà que no hi ha prou muntatge comercial, no? Si no hem de comprar res especial, no cal festa...
Hauríem de pensar per què es demana festa, per a celebrar la diada o per a poder comprar més a gust en temps i gresca...
Justamnet perquè és difícil saber què seria just, millor deixem que les festes siguin les que són, o és qeu creus que si fos festiu no seria a canvi d'algun altre dia de festa? I llavors també et queixaries perquè han tret un dia, no?

Unknown ha dit...

Primer que res, sóc conscient de què suposa treballar de dependenta/t. No sé si coneixes el món de l'oci noctur. Jo vaig treballar-hi 4 anys i en vaig tenir prou. Jo, si tu ho trobes just o no, les condicions laborals, no hi dic res. És la teva opinió com treballadora. I si és injust i no fas res, potser és perquè no és tan fàcil anar canviant de feina. Els empresaris són conscients també d'això.

És demagògia demanar que sigui festiu? Penso que no. Canvia demagògia per lícit, perquè és tan lícit que tu vulguis que sigui laborable com jo que sigui festiu. I si aquell dia està tot tancat tranquil·la, que la gent ja comprarà els llibres el dia anterior. De fet, ja ho fa molta gent de comprar els llibres el dia anterior. Les roses són un altre tema, perquè les floristeries en diumenge acostumen a estar obertes, almenys algunes.

Muntatges comercials n'hi ha molts, com les festes de Nadal i Reis, com el dia dels Enamorats, Sant Joan amb els coets,... El fet és si la festa és tan assenyalada com per fer festa o no. I des del meu punt de vista -tan respectable com el teu- ho és, i per això penso que ha de ser festa. I si fos festa potser tu treballaries però, amb un horari més reduït -si el govern així ho establís-.

Jo lo que no puc fer és lluitar pels teus drets laborals. Puc opinar però, ni conec les interioritats de la teva feina, ni tu de la meva, i igual que jo he lluitar per allò específic dels drets en la meva feina, tu has de fer-ho per la teva.

Anònim ha dit...

Molt bé Manel, en resum...tu tens raó i jo m'he de buscar la vida perquè no he sabut trobar una bona feina...molt bé, molt bé.

Jo t'escric des de casa meva, tu des d'on ho fas? Perquè a mi no em deixen connectar a Internet per a mirar el facebook mentres treballo, serà que no he sabut negociar el meu contracte en això tampoc?
Vinga, que et vagi tot molt bé