dimecres, 12 de setembre del 2007

Gas, cal un clarificació urgent

Hi ha unes quantes preguntes que cal que públicament es resolguin al voltant del dipòsit de gas davant del Delta i de la planta regasificadora terrestre. Se m'ocorren les següents:
  • És imprescindible el dipòsit de gas?
  • És perillós el dipòsit de gas?
  • Suposa un perill per al medi ambient la planta terrestre?
  • Afectarà el conreu de cítrics i/o el turisme el projecte Castor?
  • Tothom qui s'oposa al projecte ho fa pels mateixos motius?
  • Volen diferents ajuntaments o polítics locals emportar-se la planta terrestre al terme de la seva ciutat -com s'ha dit del Catalunya Sud-?
  • En cas afirmatiu, per què, aleshores, es manifesten contra la planta a Alcanar?
  • Es pot considerar el dipòsit de gas com una nova agressió al territori, com una nova mostra que som el pou energètic de Catalunya?
  • Com és que la taula del Sénia no diu res?
Són preguntes que no necessàriament han de contestar qui estan a favor del projecte, sinó que crec que recollir arguments en un i altre sentit permetrà aclarir els posicionaments.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

- És imprescindible per a que Espanya tingui més reserves de gas i comenci a assemblar-se a Alemanya i França
- No és gens perillòs (mireu l'últim número de la revista El Temps)
- No suposa cap perill, el gas cremat és CO2 i és una energia neta
- Els productes fitosanitaris utilitzats en els conreus de cítrics contaminen més que no el gas
-No, hi ha pobles que no volen veure la planta i quedar-se sense cobrar i altres que volen cobrar i no vore-la. Altres no la volen perquè volen fer xalets i camps de golf als mateixos terrenys
-La planta no anava a Alcanar, es veia des d'Alcanar i qui cobrara els beneficis (milions d'euros) era Vinaròs
- La Taula del Sénia són 22 pobles i no tots sembla que tinguen els mateixos interessos, així de simple.

Anònim ha dit...

Cal que el personal es documenti abans de dir bestieses sobre aquest dipòsit ultra necessari i aquesta planta inocua. Llegiu l'article 'Almacenamientos subterráneos' d'en Mariano Marzo, catedràtic de recursos energètics de la UB, a La Vanguardia de diumenge 9/9/2007 i podreu formar-vos una opinió fonamentada.

i ha dit...

* És imprescindible el dipòsit de gas?
- pos no, és convenient per a unes quantes butxaques especuladores i au.

* És perillós el dipòsit de gas?
* Suposa un perill per al medi ambient la planta terrestre?

Sobre la perillositat.
Un projecte d'ENDESA d'una terminal de gas amb regasificadora a Livorno:

"...Según lo estipulado en el proyecto de Livorno, las medidas de seguridad exigen la prohibición del tráfico marino en un radio de 2 millas marinas en torno al terminal, un control radar de 4 millas y el patrullaje constante de una nave militar a una milla de la plataforma. Esto significa que Italia deberá imponer este régimen de control en aguas territoriales eslovenas.
El terminal almacenará gas natural líquido, o gas enfriado a menos 160 grados centígrados lo que permite condensar en un litro de GNL, 600 litros de gas regasificado.El GNL no es explosivo, pero su dispersión en la atmósfera por la rotura de un depósito puede alcanzar la potencia destructiva de varias bombas atómicas."

Endesa planea sobre Eslovenia

* Afectarà el conreu de cítrics i/o el turisme el projecte Castor?
- ejem

* Tothom qui s'oposa al projecte ho fa pels mateixos motius?
- ejem

* Volen diferents ajuntaments o polítics locals emportar-se la planta terrestre al terme de la seva ciutat -com s'ha dit del Catalunya Sud-?
-ejem ejem

* En cas afirmatiu, per què, aleshores, es manifesten contra la planta a Alcanar?
- tot se mescla lo conscient desinteressat i l'interessat inconscient

* Es pot considerar el dipòsit de gas com una nova agressió al territori, com una nova mostra que som el pou energètic de Catalunya?

- je, a més de les nuclears, hidroelèctriques, eòliques, tèrmiques, solars, cementiris nuclears,...? vols dir que importa?

* Com és que la taula del Sénia no diu res?
- això mateix

Anònim ha dit...

Convindria que abans d'opinar informar-mos una mica de que es GN o GNL del que es la planta del projecte castor o una planta regasificadora.

1- Una planta regasificadora es fa servir per a tornar a estat gasós el gas liquat o GNL que ve en vaixell des del productor. Per a transportar millor el gas amb mes quantitat, a origen ( als pous ex. argelia ) hi han plantes de liquefaccio aquestes plantes congelen el gas natural o GN i el comprimeixen de 6 a 1, un metre cubic de GNL son 6 metres cubics de GN. Al arribar a desti hi han plantes regasificadores que fan el proces al l'inversa. A espanya hi han regasificadores a Sagunt, Cadis, Barcelona (al costat del maremagnum ), Bilbao, Galicia i alguna mes que hem deixo. Perill explosions ? menys posiibilitats de que caigui un meteorit.

2- la planta a terra del projecte castor el que fa es.

a) agafa el GN del gasoducte paterna-tivissa a l'alçada d'Ulldecona ( 80 bar de pressio ) el comprimeix una mica més i l'impulsa fins a les plataformes al mar des d'on s'injecta al diposit que no es una bossa buida es una roca porosa permeable, que fa milions d'anys que es va formar abans alli ja hi havia gas i petroli i no explota com tants i tants pous que hi ha per descobrir i no exploten.

b ) quan es necesita injectar gas a la xarxa de distribució ( alt consum a l'hivern, avaria al pais productor etc..) el proces es fa a l'inversa.

LA XEMENEIA

durant el proces d'injeccio o extraccio el GN que queda per les canonades a la planta i dins dels compressors s'ha de buidar i no es pot aprofitar, la manera mes seguro de desfer-se d'aquest gas es cremarlo, la combustio de cremar aquest gas nomes dona CO2. Quan mes alta la xemenia millor per que les particules de CO2 es dissolen millor a l'atmosfera, encara que hi han molts dissenys.

La planta es una simple nau industrial tancada.

Aqui envien tot el que no vol ningu??

Mireu les petroquimiques i refineries de tarragona, la refineria a Castello, les regasificadores de Sagunt o Barcelona, la central termica d'Andorra de Teruel.... a tots els llocs hi ha de tot, la motiu es molt simple, a tots ens agrada tenir cotxe, aire condicionat a casa, rentadora, secadora, rentaplats etc etc...no? I la solucio del gas es la menys ruina fins que les energies alternatives estiguin desenvolupades al 100%

Anònim ha dit...

Este discurs de Joan no és el del PP?

Anònim ha dit...

mmmmm.... si ha dit exactament el mateix q diu el PP.

I evidentment no m'ha convencut!!!!!!

SEGUEIXO PENSANT I DIENT: Q NO VULL EL "PUTO" (I PERDONEU,XÒ SQ ME SUPERA) PROJECTE CASTOR!!!!

NO HO VOLEM!
NO AL PROJECTE CASTOR A LES TERRES DEL SÉNIA!

AGRAIR EL SUPORT A LA PLATAFORMA CIUTADANA EN DEFENSA DE LES TERRES DEL SÉNIA.

LA UNIÓ FA LA FORÇA!

DIGUEM TOTS NO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!