dimecres, 5 de setembre del 2007

iPod Touch

Avui era el dia en què els fanàtics dels productes Apple esperaven una notícia. Feia dies que corrien rumors de canvis a l'iPod, d'un iPod amb pantàlla tàctil. I els rumors s'han confirmat. Continuaran existint els iPod que hi havia fins ara, una mica més curts i més amples. La capacitat ha variat. L'iPod Shuffle es queda amb 1 GB de capacitat. L'iPod Nano pot ser de 4 GB o de 8 GB. L'iPod Video passa a anomenar-se iPod Classic i té capacitats de 80 GB i de 160 GB.

Però l'estrella és l'iPod Touch. Es tracta d'un iPod sense roda, com els existents fins ara. Tota la superfície l'ocupa una pantalla tàctil multipunt -multitouch-. La pantalla té un sensor de llum per adaptar la brillantor a l'ambient. Detecta la posició de l'iPod, horitzontal o vertical, per adaptar l'orientació de la imatge de pantalla. Incorpora el navegador web Safari, connexió a canals de video a la xarxa, concretament a YouTube, connexió a internet sense fils (802.11b/g), l'iTunes Wi-Fi Music Store, i a la botiga en línia dels EUA indica que als establiments Starbucks es pot comprar a iTunes la música que hi està sonant en un moment determinat. La capacitat és de 8 GB o 16 GB.

Arriba l'iPod més semblant a l'iPhone. Quin és el futur? Desapareixerà l'iPod si Apple canvia la seva política comercial del seu telèfon? Continuarà existint el reproductor com un producte a banda? Són útils les pantalles tàctils en dispositius com iPods i telèfons? No són massa petites? No són massa fàcils d'embrutar? Són comentaris que deixo oberts, tot i que confesso que Apple és una empresa que cada cop que treu un producte nou, només per l'expectació que desperta i per l'atractiu del mateix, és digna d'admiració. Ho fan bé, ens agradin o no els seus productes i la seva filosofia.