El diari ElPunt publica una entrevista a Manolo Tomàs, on parla de la situació actual del problema de l'aigua a casa nostra. Un cop llegida l'entrevista, on Manolo Tomàs no deixa d'explicar allò que ja fa temps que diu i que, en les diverses assemblees i comunicats de la PDE s'ha intentat donar a conèixer. S'ha eliminat el transvasament però, la política d'aigües continua en la línia de la que tenia el PP. I estem en una situació potser pitjor.
Un govern suposadament amic ha estat capaç de desmobilitzar la població, venent el final de tots els perills sobre l'Ebre. I un conjunt de petites actuacions contribueixen a obrir portes a la venda de l'aigua.
Manolo Tomàs posa un exemple que està en ment de molta gent. El Xerta-Sénia. Segons diu, en tres anys es posarà sobre la taula el tram Ulldecona-Sagunt, el qual serà la sortida al problema de rendibilitat del Xerta-Sénia, per excedents d'aigua i problemes econòmics. El canal Aldea-Camarles i el Segarra-Garrigues també són exemples que comenta Manolo Tomàs.
Com diu, el moviment està dividit. El nucli central de la PDE però, està intacte. I la relació amb el món científic també. En canvi, els polítics han canviat. En aquest sentit, qui escriu això vol destacar que els científics, els mateixos idolatrats mentres governava el PP, continuen alertant dels problemes de la política d'aigües actual. La incoherència doncs, és evident. Cal estar alerta, escoltar els arguments de la PDE i no refiar-se d'eslògans polítics i de les arengues populistes que destaquen la derogació del transvasament i no van més enllà. Divideix i venceràs.
Això també ho podeu llegir a Política ebrenca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada