dimarts, 4 de setembre del 2007

Ubuntu virtualitzat al MacBook

Aquesta és una captura de l'escriptori del meu MacBook amb Mac OS X Tiger, amb el programari de Virtual Box i el sistema operatiu Ubuntu 7.04 virtualitzat. Virtual Box és un programari de virtualització, el qual té una versió lliure -la no empaquetada com instal·lable-, i suposa una alternativa a productes com VMWare o Parallels. Existeixen versions per a GNU/Linux, per a Windows o per a Mac OS X. Aquest tipus de programari permet treballar amb un únic sistema operatiu i executar de forma virtual un altre -dins del mateix on esteu treballant-, per fer tasques puntuals.

Com podeu veure a la imatge adjunta, teniu un sistema operatiu Mac OS X executant Virtual Box, on hi ha el live CD d'Ubuntu, iniciant-se l'OpenOffice. Al costat podeu veure el Gimp -del Mac-.

Mentres escric aquesta entrada estic instal·lant l'Ubuntu a la màquina virtual que he creat. Si tot va bé, quan acabi el procés tornaré a iniciar la màquina virtual però, no en mode live CD, sinó que s'iniciarà des de la instal·lació feta al disc dur virtual. De moment sembla que va bé la cosa.

I, efectivament, ha anat bé, com es veu a la imatge de la dreta, amb el navegador Firefox i l'OpenOffice executant-se.