divendres, 14 de setembre del 2007

Toro de la Vega

Aquesta setmana ha estat notícia en alguns programes de televisió el conegut Toro de la Vega, celebrat a Tordesillas. És una tradició que consisteix a passejar el bou pel poble fins un descampat al costat d'aquest, on s'arracona l'animal i la gent intenta matar-lo amb llances. No cal dir que el bou pateix -a banda de l'estrès causat per la persecució i l'acorralament- més d'un cop de llança fins que l'encert dels llancers acaba matant-lo. Aquest cap de setmana a la televisió es va veure la reacció violenta de la gent de Tordesillas per la por que l'evolució de l'acte es veiés íntegrament per les pantalles.

Espero que a casa nostra, per molt torero que un sigui, no es defensarà això, encara que sí que es defensen les curses de braus, cosa que tampoc és comprensible, si estem reclamant que estem defensant una tradició que respecta l'animal. D'altra banda, reaccions com aquesta de Tordesillas, la qual també es pot experimentar a casa nostra si un grup d'alterats la pren amb algú que identifica amb la premsa, no fan més que confirmar que alguna cosa s'ha d'amagar de la celebració de l'acte amb bous. Si no hi ha res per tèmer, no s'ha d'amagar res. Si no s'infringeixen danys, no cal posar impediments a difondre imatges.

1 comentari:

Daniel Monfort ha dit...

Jo, que soc tauri afèrrim i defensor en general de tota festa en bous, no ho comprenc. Ho trobo bàrbar i covard, el principi de la festa amb bous és el risc, el tu a tu, cosa que amb 40 tios a cavall i amb llança no existix.
També és prou lamentable el que fan a Coria, Extremadura, que li tiren agulletes amb un canut al bou des del cadafal.