dimarts, 6 de novembre del 2007

Android, la plataforma mòbil de Google

Ja fa temps que se sent parlar d'una distribució de GNU/Linux de Google (GoogleOS, gOS,...) o del telèfon mòbil de Google (el gPhone). Són rumors que animen la xarxa però, que no sempre acaben materialitzant-se, igual que passa amb l'altra companyia reina en el món de la rumorologia tecnològica, Apple. Ahir mateix podíem llegir una entrada al bloc Sólo sé que no sé nada... sobre el rumor al voltant de gOS, identificant-lo com el sistema operatiu de Google, basat en GNU/Linux, amb l'entorn gràfic Enlightment, tot i que realment és un producte d'una companyia que distribueix una distribució basada en Ubuntu orientada a les aplicacions d'escriptori de Google, i a més amb una llicència que el fa NO lliure, perquè prohibeix el seu ús comercial.

Doncs bé, avui una de les notícies de la premsa internacional és la presentació d'Android, una plataforma mòbil lliure, amb l'aliànca de 33 companyies (The Open Handset Alliance), entre les quals hi ha Telefónica, T-Mobile, NTT Docomo, Intel, NVidia, Motorola, eBay, LG Electronics, etc.

Android està desenvolupat sobre el nucli del sistema operatiu Linux. El proper 12 de novembre es publica un SDK, el paquet de programari de desenvolupament de la plataforma. Android és programari lliure publicat amb llicència Apache v2.

Més info: