dilluns, 26 de novembre del 2007

Coses d'avui

A casa nostra avui eren notícia la mobilització de 300 persones a la Fatarella contra la massificació eòlica a la Terra Alta. Com pot llegir-se a les declaracions, el problema no és l'energia eòlica sinó la massificació, convertir una comarca sencera en una gran central eòlica.

Mentrestant, avui escoltava a la ràdio que l'alcalde de Deltebre imagina algun interès polític darrera de les signatures contra el POUM de la ciutat, i que diu que el pla està aprovat per unanimitat. Oblida l'alcalde que els ciutadans deleguen les decisions en els seus representants però, que poden estar contra aquestes i prendre la iniciatia. I si hi ha interessos polítics, a posar noms i cognoms. No pot ser que les esquerres utilitzin la mateixa argumentació que criticaven abans de governar.

Si l'ADSL a Espanya té els preus alineats amb els europeus, aleshores per què el ministre de Turisme diu que farà que els preus espanyols estiguin a l'alçada dels millors d'Europa i del món? Marxa enrera no reconeguda?

Zapatero aspira a una majoria més àmplia. Crec que és raonable pensar que ha de ser així. No m'atreveixo a parlar de majoria absoluta perquè és un problema a la llarga però, sí que està clar que el PP fa molt de soroll i que una major distància entre PSOE i PP seria millor que un resultat ajustat. Una, pel soroll d'un PP en situació d'empat tècnic. L'altra, perquè CiU podria acabar fent president del govern Rajoy, no en tinc cap dubte.

El mes de maig es parlava ja als EUA dels problemes de les xarxes sense fils municipals. A principi d'aquest mes de novembre InformationWeek parlava la marxa enrera de projectes de xarxes sense fils municipals de gran abast i d'accés gratuït als EUA. Sembla que la premsa espanyola ha baixat del cirerer i avui se n'han fet ressò.

A llarg termini, segons la consultora Gartner, el preu de les llicències dels programes caurà fortament. El programari lliure té molt a dir en el futur del programari: el programari com servei (SaaS, Software as as Service). I, per cert, més a favor del programari lliure. Si una empresa utilitza programari privatiu sense tenir les corresponents llicències s'arrisca a haver de fer front a indemnitzacions que la duguin a la fallida.