dissabte, 10 de novembre del 2007

Coses d'avui

Avui és dissabte. El cap de setmana baixa la freqüència d'entrades al bloc -toca descansar- i per això escric ara aquesta, perquè potser sigui la darrera o una de les poques fins dilluns.

La primera notícia que he vist avui en obrir el correu era que la baixada de la venda de vivendes ha fet plegar el 35% d'intermediaris, cosa que veuen amb bons ulls els API. Això passa avui, dia en què s'ha convocat una manifestació contra el Barcelona Meeting Point. I també avui, dia en què se sap que Brussel·les preveu una caiguda important del PIB espanyol per als dos anys que vénen (segons l'AVUI), passant del 3,8% d'ara al 3% el 2008 i al 2,3 el 2009 -serà que la baixada del negoci immobiliari deixa l'economia amb el cul a l'aire?-. A Público són més optimistes i diuen el mateix però, tranquil·litzant-se perquè Brussel·les no ha estat dràstica en l'anunci de reducció del PIB. Público, dins del cos de la notícia, explica que aquestes previsions estan en línia amb les del govern i que continuen per sobre de la mitjana europea.

El president del govern es fa un autorretrat en una entrevista a Suso de Toro. Público en publica un extracte. La cara simpàtica de la política.

Alícia Sánchez Camacho era entrevistada ahir per Catalunya Informació. Afirmava que Aznar es podria haver equivocat continuant posant en dubte l'autoria de l'11-M. A Rajoy le llueven los enanos. Sembla que el PP està descol·locat amb la campanya publicitària del llibre de l'ex-president del govern.

Girona lidera la classificació d'emprenedors
a Catalunya amb una taxa del 10%, quasi 2 punts per sobre de la taxa catalana i encara més per sobre de l'espanyola. Els autònoms saben que el passat 12 d'octubre va entrar en vigor l'Estatut del treballador autònom. Público ofereix una guia breu de les novetats que aporta.

Ahir rebia un correu, el qual avui reflecteix El Punt, sobre les al·legacions de SEO/Birdlife i Gepec refents al traçat de l'autovia de l'interior al seu pas per la comarca del Montsià. Segons el comunicat el traçat afecta una ZEPA on nidifica l'esparver cendrós, transcorre paral·lel al corredor biològic del barranc de la Galera, protegit, i es reclama cercar solucions més raonables, com fer un traçat paral·lel a l'autopista, en forma de carrils laterals, doncs ja s'assumeix que no es farà cas de demanar la gratuïtat permanent de l'autopista al seu pas per la comarca.