dimecres, 7 de novembre del 2007

Blackle

Ma germana m'ha passat l'enllaç a Blackle, una iniciativa de l'empresa Heap Media per promoure la consciència social quant a l'estalvi d'energia. Com deia el Capità Enciam, els petits canvis són poderosos i per això, la proposta d'aquesta iniciativa és posar el web de Blackle com pàgina d'inici del navegador. Aquest web, com veureu si hi entreu, és una façana del cercador de Google que utilitza el color negre de fons, tant per al formulari de cerca com per mostrar els resultats.

En l'apartat d'explicacions sobre què és Blackle s'explica que un monitor requereix més energia per mostrar un escriptori en blanc o lluminós, que no pas per mostrar un escriptori negre o fosc. Dóna la referència de l'estudi Robertson et al, 2002, sobre monitors de tub -CRT- i de cristall líquid -LCD, plans-, quant a consum en diferents situacions i quant a consum per a la recuperació des de nivells de baix consum. Un article a ecoIron del mes de gener diu que una pàgina de Google negra estalviaria una potència de 750 Mw/h en un any, tenint en compte que el cercador rep uns 200 milions de consultes per dia.

Per això he posat el bloc amb el predomini del negre i del gris fosc, tot i que no m'agrada gaire aquesta imatge i fa que hagis de vigilar més l'estètica. Les imatges emmarcades en un requadre blanc, amb un fons blanc no es veuen quadrades sinó que només es veu la imatge. Bé, com que el bloc tampoc no és la vostra pàgina web d'inici i com que tampoc no rep 200 milions de visites al dia, no és tan i tan important el fons. Al final també, si s'ha de mantenir un bloc, cal sentir-se còmode amb els continguts i el seu aspecte.