dimarts, 6 de novembre del 2007

Coses d'avui

Acostumo a deixar per a la nit el repàs d'alguns enllaços que he cregut que podien ser interessants durant el dia que ha passat. I la intenció sempre és escriure sobre algun, alguns o tots els enllaços que em guardo. Però, això no sempre és possible, i darrerament acabo descartant fer-ho per manca de temps. Per això enceto aquest tema del bloc. Aquí comença un recull -que espero que sigui diari- sobre enllaços que he trobat i que potser us interessaran.

Avui el diari Público tenia a la portada del web dues notícies polítiques que causen indignació, sobre personatges que no admeten que altres pensin diferent -o almenys això es desprèn de les seves paraules i actes-. D'una banda, Federico Jiménez Losantos il·lustra una notícia sobre la teoria de la conspiració i la seqüela després de saber-se la sentència del judici de l'11-M. Segons sembla, el presentador de la Mañana de COPE posa en dubte l'actuació del jutge Bermúdez i insinua que com premi per aquesta -per a ells- mala actuació, serà premiat amb la presidència del Tribunal Suprem. L'altre personatge que és notícia en aquest diari és José María Aznar, amb el seu nou llibre, Cartas a un joven español -m'estalvio comentaris sobre el títol-, del qual l'ex-president del govern prefereix primer que sigui comprat abans que no sigui llegit. Aznar ja va poder-se veure ahir als telenotícies fent el gració sobre el marxisme, per fer broma assimilant-lo a Marx, a Groucho Marx. Si sonaven malament les enginyoses frases de Groucho en la seva boca.

Els usuaris de Menéame han portat a portada un enllaç a una notícia sobre la retirada d'una sanció que incloïa retirada de punts a un vianant que va donar indicacions a un cotxe dins del cas urbà del seu municipi, per o dur l'armilla reflectora. No n'havia sentit a parlar però, sembla que ha estat una notícia polèmica aquesta sanció, doncs no s'entenia com la Guardia Civil podia sancionar un vianant per aquest motiu quan dins de casc urbà no és obligatori per als vianants dur l'armilla.

La Marfanta parlava sobre la petició del consistori tortosí de moure el pas de l'autovia de l'interior mig Km cap al sud d'on està previst, per evitar dividir els nuclis de Campredó i Font de Quinto, petició acordada amb Amposta, L'Aldea i la Generalitat. El senador i ex-alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, es queixa que Tortosa sempre ha de cedir per tal d'aconseguir el consens territorial. El tortosinisme de qui avui està a l'oposició de Tortosa és significativament més gran que quan estava governant.

D'altra banda, e-noticies publicava avui que al PSC hi ha malestar per la intervenció de la diputada del PSC a Madrid, Teresa Cunillera, per la seva intervenció en el debat de dimecres sobre la situació de rodalies, representant el PSOE. Sembla que el conseller Antoni Castells voldria que el PSC defensés primer els interessos de Catalunya per davant dels del govern espanyol. En això coincideixo plenament. El PSC té l'obsessió de fer Zapatero novament president i perd de vista que primer s'ha de defensar els seus representats, les persones de Catalunya. Igual li passa al PP, cosa que ho demostra la seva escabetxina, que volen fer president Mariano Rajoy i han de fer-ho sense discrepàncies.