dijous, 20 de desembre del 2007

Miro, la televisió per Internet lliure

miroLa televisió a la carta per Internet també té alternatives amb programari lliure. Miro és un programa de subscripció a canals de video per Internet, conegut fins fa un temps com Democracy Player. Al web del projecte es comparen amb Joost, una de les plataformes de televisió a la carta més populars a la xarxa, cosa que comento a continuació:

  • Miro ofereix 2500 canals no restringits, enfront dels 250 de Joost. Els canals de Miro, a més, no tenen DRM.
  • Conté un apartat amb un bon grapat de canals de videos en alta definició.
  • És una plataforma oberta, mentres que Joost és tancada. És programari lliure. A més, Joost només es troba disponible en Windows i Mac OS X -amb plataforma Intel-, mentres que Miro es pot executar en GNU/Linux, Mac OS X i Windows.

Imagineus un dispositiu com l'Apple TV funcionant amb Miro com programari intern.

Més informació a Free Software Daily.

2 comentaris:

Gustau Moreno ha dit...

Molt interessant.
Has provat ja com i què tal funciona?

Unknown ha dit...

Sí, ja fa un temps que el tinc. M'havia instal·lat en el seu moment el Democracy. Hi ha bastants canals. Val a dir que segurament trobis a faltar canals que hi ha a Joost perquè els productors de continguts prefereixen plataformes tancades. Pots fer una ullada a l'apartat de canals per idiomes o també diferents categories, com televisió i pel·lícules, etc. Hi ha canals informatius de mitjans nordamericans, com a l'iTunes, els canals de Vilaweb TV, Internautas TV, videos educatius de le XTEC, canals de podcasts, etc. I et pots afegir els teus canals, com amb l'iTunes, si el canal en qüestió té el corresponent flux RSS o Atom.