dijous, 20 de desembre del 2007

No tindrem domini .CT

Si fa uns dies es va aprovar una esmena al Senat per tal que el govern espanyol inscrigués Catalunya al registre de territoris ISO-3166-1 alpha 2, pas previ per l'obtenció del domini territorial .CT, avui el Congrés dels Diputats ha tombat l'esmena, com era d'esperar. El PP es va equivocar en l'anterior votació i el PSOE, el PSC, ERC i ICV no hi van donar suport. Avui al Congrés el PP ha corregit l'error i no hi haurà registre ni domini.

La diputada socialista Lourdes Muñoz Santamaría ha justificat la votació en contra de PSOE i PSC -segons Vilaweb- perquè el .CT podria perjudicar el .CAT, en procés d'implantació. Em sembla inadmissible aquest argument. El domini .CAT no és el domini territorial de Catalunya, sinó que és un domini esponsoritzat amb un significat diferent, relacionat amb la llengua catalana. No em puc creure que el PSOE hagi votat negativament per no perjudicar el .CAT i que no ho hagi fet perquè no vol ni pensar que Catalunya obri el camí de la separació virtual dels territoris de l'estat, a banda d'altres aspectes diferenciadors com matrícules, distintius nacionals als vehicles,... Les coses s'haurien de dir pel seu nom, i si des de Catalunya no s'està d'acord amb Madrid, doncs també plantar cara. Perquè al final l'evidència és que per no fer-se mal uns callen i els altres van fent.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Realment no he seguit a fons el tema del domini .ct.

Quan jo estudiava a la FIB (Facultat d'Informàtica de Catalunya), les poques vegades que vaig coincidir amb la llavors estudiant Lourdes Muñoz, no recordo haver-la sentit parlar en català moltes vegades, solia parlar sempre en castellà. No sé com són les seves idees ara, però llavors no semblava la persona més interessada en defensar el català i la nació catalana.